بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > طلاق خلع چیست؟ طلاق خلع چقدر طول میکشد؟ مشاوره با وکیل

طلاق خلع چیست؟ طلاق خلع چقدر طول میکشد؟ مشاوره با وکیل

طلاق خلع چیست؟ طلاق خلع چقدر طول میکشد؟ مشاوره با وکیل خانواده

مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه

طلاق خلع چیست: در اصطلاح خلع به معنی بخشیدن می‌باشد. به این معنا که زوجه بابت طلاق چیزی می‌بخشد؛ که می‌تواند از مَهر باشد. همه یا بخشی یا حتی چیزی غیر از مهریه و زوح می‌بایست آن را بپذیرد.

در مواقعی که زوجه از زوج وکالت دریافت می‌نماید. چون عموماً طلاق از گونه خلع می‌باشد می‌بایست حتماً پذیرفتن بذل نیز در مضمون وکالت طلاق درج گردد.

طلاق خلع چیست؟

طلاقی می‌باشد که در آن زوجه از زوج خود بیزار گردیده. و به‌منظور راضی کردن زوج به اجرای صیغه طلاق، مالی را به شوهرش می‌بخشد، امکان دارد که این مال خود مهریه باشد. معادل آن باشد، کمتر و یا حتی بیشتر از مهریه باشد. 

لیکن چنانچه زوجه نسبت به مالی که به‌منظور طلاق به زوج پرداخت نموده. رجوع نماید و آن را از شوهر مطالبه کند، طلاق خلع تبدیل به طلاق رجعی گردیده و زوج نیز امکان رجوع را دارد.

طلاق خلع

قانون مدنی، طلاق را به جهات مختلفی تقسیم‌بندی کرده است. که مطابق با یکی از این تقسیم‌بندی‌ها، طلاق به گونه‌های طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم شده است. و همراه با این دو نوع طلاق دو مفهوم و مبارات نیز عنوان می‌شود.

بر مبنای قانون مدنی، از جمله انواع طلاق، که اکثریت همراه با طلاق مبارات استفاده می‌گردد. به این معنا می‌باشد که زوجه به دلیل نفرتش از شوهر خود ، راضی می‌گردد. مالی را به وی ببخشد تا رضایت شوهرش را به طلاق و جدایی کسب نماید.

حامد امیری بهترین وکیل طلاق اصفهان در این مقاله در خصوص طلاق خلعی نوبت اول و شرایط و رجوع در آن صحبت می کند. پس حتما این مقاله را مطالعه کنید و نظرات خود را برای ما درج نمایید.

طلاق خلعی نوبت اول

در دادگاه‌های خانواده غالباً آنچه در پرونده‌ها و دعاوی طلاق همچنین در دادنامه‌ها و حکم‌های صادر شده ذکر می‌شود، اصطلاح، نوبت اول است. همین‌طور اصطلاح مدخوله یا غیرمدخوله نیز قید می‌گردد.

مدخوله به این معناست که زن در موقع طلاق، دوشیزه نیست. غیرمدخوله به این معناست که زن در موقع طلاق، همچنان دوشیزه است. عبارت طلاق نوبت اول ، چنان که از ظاهر آن پیداست، یعنی برای اولین بار طلاق انجام شده است. باید گفت چنانچه طلاق برای مرتبه دوم باشد ذکر خواهد شد: طلاق نوبت دوم.

خواندن این مقاله  آیا زن ناشزه می‌تواند طلاق بگیرد ؟

عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است؟

به گفته حامد امیری بهترین وکیل دعاوی خانواده ، چنانچه زوجه، در دادگاه مدعی بر باکره بودن خود باشد. دادگاه او را به‌منظور اثبات ادعای باکرگی به پزشکی قانونی معرفی می‌نماید.

گواهی پزشکی قانونی مبنی بر باکره بودن زوجه، در حکم صادر ذکر می‌گردد. تاثیر دوشیزه بودن یا به‌عبارتی غیرمدخوله بودن زن، این می‌باشد که زوجین می‌توانند. بعد از ثبت طلاق در دفتر طلاق توسط دفاتر پیشخوان دولت همچنین مراکز ثبت احوال در خصوص تقاضای حذف اسم همسر از شناسنامه خویش اقدام نمایند. و شناسنامه به اصطلاح سفید دریافت نمایند.

کراهت زوجه؛ ویژگی اصلی طلاق خلع

از جمله طریق جدایی زوجین که در زمان عده، مرد حق رجوع به زن را ندارد، خلع می‌باشد. سرشت این جدایی به نوعی است که از یک سو کلیه ارکان و شروط اساسی عقد، نظیر رضایت زوجین یا پذیرفت و قبول آن‌ها، در آن لازم می‌باشد و از طرفی دیگر کیفیت اجرا و آثار آن به ایقاع شباهت دارد.

به تعبیری دیگر آثار طلاق که از جمله انواع ایقاعات به‌حساب می‌آید را دارا می‌باشد. همچنین از طرفی که از نوع بائن می‌باشد با شرایطی از جانب زوجه دچار تغییراتی در نوع و ماهیت می‌گردد.

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

از اقسام طلاق بائن می‌باشد که ضمن آن، زن به خاطر کراهتی که نسبت به شوهر خود دارد، در ازای مالی که به وی می‌بخشد از بند زوجیت آزاد می‌گردد.

زن می‌تواند تا پیش از طلاق‌ خلع‌ و حتی‌ پس از طلاق‌ در زمان عده و تا پیش از اتمام آن به بذل (فدیه) رجوع نماید. که با این وجود، طلاق خلع تبدیل به رجعی گردیده و مرد می‌تواند در مدت عده به زن در رجوع نماید.

با این حال براساس نظریه مشهور، جواز رجوع زوجه مشروط به امکان صحت رجوع زوج می‌باشد، البته مرد بعد از طلاق خلع می‌تواند، رجوع به طلاق را برای خود غیرممکن کند. لیکن زن هم در این صورت می‌تواند به فدیه رجوع نماید و ایجاد مانع توسط مرد به‌منظور اجرای حق خود، باعث ازبین رفتن حق زن در این مورد نمی‌گردد.

نفقه زن در طلاق خلع

در عده طلاق رجعی زوجه حق دریافت نفقه از زوج را خواهد داشت. لیکن در طلاق خلع این‌طور نمی‌باشد. مطابق با قانون مدنی، از جمله انواع طلاق بائن است.

خواندن این مقاله  طلاق به دلیل رابطه زناشویی و حکم نداشتن رابطه زناشویی

به همین خاطر، بلافاصله پس از طلاق، جدایی زوجه و زوج از یکدیگر کامل می‌گردد و زوج در زمان عده نمی تواند به زوجه رجوع نماید همچنین زوجه نیز استحقاق اخذ نفقه از شوهر خود در زمان عده طلاق را نخواهد داشت.

مهریه در طلاق خلع

در طلاق زن باید تمام یا قسمتی از مهریه خود را ببخشید و نمی تواند مهریه را کامل دریافت کند .

شرایط طلاق خلع

شرایط طلاق خلع چیست؟

با در نظر گرفتن تعریفی که قانون مدنی، شرایط طلاق خلعی به شرح ذیل می‌باشد:

1. به این منظور که طلاق مشمول عنوان خلع باشد، ملزم می‌باشد که زوجه از زوج خود به‌قدری کراهت و بیزاری داشته باشد که به تحت هیچ شرایطی حاضر به ادامه زندگی با وی نباشد.
2. زوجه به‌جهت اینکه شوهر خود را راضی به طلاق نماید، مالی را به او می‌دهد.
3. یکی دیگر از شرایط طلاق آن است که مالی که در مقابل تراضی به طلاق خلع از جانب زوجه به زوج داده می‌شود، می‌تواند عین مهریه باشد و یا معادل آن باشد همچنین کمتر و یا حتی بیشتر از مهریه باشد.

ارکان طلاق خلع

برپایه دو رکن می‌باشد که عبارتند از:

الف) نفرت و اکراه داشتن زن نسبت به شوهر خود، به صورتی که ادامه زندگی برای وی یا هر دوطرف طاقت‌فرسا کند و منتهی به نافرمانی، گناه و بی‌توجهی به تکالیف شرعی و قانونی و همچنین احساسات و عواطف انسانی گردد.

ب) بخشیدن مالی از سوی زوجه به زوج در ازای انجام طلاق، تا او را از زوجیت رها سازد؛ به طوری که زن در مدت عده حق رجوع نداشته باشد. در اصطلاح به مالی که زن می‌دهد، فداء یا فدیه می‌گویند و می‌تواند عین، دین یا منفعت باشد.

در مورد مقدار آن هم قاعده معینی وجود ندارد و بسته به توافق میان زوجین می‌باشد. که در این حالت امکان دارد همان مهریه باشد و یا غیر از آن یا مالی به بهای کمتر یا بیشتر از میزان مهریه باشد، همین‌طور نفقه که بر عهده زوج می‌باشد یا دستمزد شیردادن فرزند در زمان معین می‌تواند به‌عنوان فدیه قرار گیرد.

شرایط برگشت در طلاق خلع یا رجوع در طلاق خلع

بهترین وکیل طلاق اصفهان بیان می کند: موضوع دیگری که مرتبط با طلاق خلع عنوان می‌گردد، شرط رجوع.
براساس قانون مدنی، طلاق را به دو گونه طلاق رجعی و طلاق بائن می‌توان تقسیم‌بندی نمود که بر مبنای آن، در طلاق رجعی زوج در زمان عده دارای حق رجوع به زوجه می‌باشد. لیکن در طلاق بائن این امر امکان پذیر نمی‌باشد.

خواندن این مقاله  تفاوت عقد مضاربه با حق العمل کاری

مطابق با بند 3 ماده 1145 قانون مدنی در بیان انواع طلاق بائن مقرر داشته:« طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.» از این‌رو با درنظر داشتن این ماده می‌توان چنین گفت که درآغاز رجوع در طلاق خلع برای زوج امکان‌پذیر نیست.

بنابه تعبیری دیگر، طلاق خلع از نوع طلاق بائن محسوب می‌گردد. ولی چنانچه زوجه بست به مالی که به‌منظور طلاق به زوج پرداخت نموده است رجوع و آن را زوج مطالبه کند، طلاق خلع تبدیل به طلاق رجعی می‌گردد و زوج نیز می‌تواند رجوع کند.

عده طلاق خلع چند ماه است؟

مطابق با ماده 1151 قانون مدنی، عده طلاق خلع سه طُهر می‌باشد. به این معنا که زوجه می‌بایست از زمان وقوع طلاق سه بار دوران پاکیزگی پس از عادت ماهانه را به اتمام رساند.

چنانچه زمان طلاق، زوجه در سنی باشد که به‌طور معمول زنان در آن سن عادت ماهیانه دارند، اما بنا به دلایلی نظیر بیماری و غیره عادت ماهانه او قطع شود، می‌بایست ظرف مدت سه ماه عده نگه دارد.

علاوه بر آن، در خصوص زنانی که باردار می‌باشند عده طلاق خلع بر اساس ماده 115 قانون مدنی، تا زمان وضع حمل آن‌ها می‌باشد ؛ حتی چنانچه کمتر و یا بیشتر از سه ماه و سه طُهر باشد. بااین وجود، چنانچه زوجه و زوج به‌ هیچ‌وجه با هم روابط زناشویی نداشته باشند ویا زن یائسه باشد، دیگر ملزم به نگه داشتن عده طلاق خلع نمی‌باشد.

کلام آخر

طلاق در قانون مدنی از جهات مختلفی تقسیم‌بندی گردیده که مبنی‌بر یکی از این تقسیم‌بندی‌ها به طلاق رجعی و طلاق بائن و به همراه این دو طلاق دو مضمون طلاق خلع و مبارات هم عنوان شد است.

به‌عبارتی طلاق خلع، طلاقی است که در آن زوجه از زوج خود متنفر بوده و به این منظور که زوج برای طلاق راضی نماید، مالی را به زوج خود می‌دهد، حال می‌تواند این مال خود مهریه باشد یا معادل آن و یا کمتر و حتی بیشتر از مهریه باشد. مفهوم دیگری که همراه طلاق خلعی به‌وفور مشاهده می‌گردد، طلاق مبارات است.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید