بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > استرداد دعوی یعنی چه؟ دانستن استرداد دعوی حقوقی و شرایط!!

استرداد دعوی یعنی چه؟ دانستن استرداد دعوی حقوقی و شرایط!!

استرداد دعوی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 11 دقیقه

دعوی خود را مسترد نموده یعنی چی

استرداد دعوی یه معنی باز پس گرفتن است. کلمه دعوا هم معنای ادعا کردن، طلب کردن، نزاع و دادخواهی را می‌دهد. طبق گفت وکیل خوب اصفهان استرداد دعوی یعنی پس گرفتن، ترک دعوا و انصراف از حق موضوع دعوا.

در این زمان، برای بررسی خواسته خواهان، جلسه یا جلسات دادرسی شکل داده می شود و خوانده دعوا بی شک، غرامت هایی را می پردازد تا خود را اماده دفاع در برابر خواسته خواهان کند،

اما در خواست دهنده برای اینکه صلاح خود را در استرداد دعوی میبیند و نمی خواهد که دادگاه نسبت به خواسته وی، حکم بدهد، مثلا بررسی های در خواست دهند از جلسات دادرسی معلوم می کند که وی محکوم می شود به همین خاطر از دادگاه در خواست استرداد دعوا می نماید.

استرداد در حقوق یعنی چه؟

دادگاه هم بر اساس مورد با دقت به بخش های گوناگون ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی مدنی برای این مورد تصمیم اتخاد می کند. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و با مفهوم استرداد دعوی بیشتر اشنا شوید.

استرداد دعوی فقط از طرف مدعی و کسی قبول میشود که احکام درخواست دهنده بر او بار میشود. پس هر کدام از مدعیان اصلی، در خواست دهنده دعوای متقابل و وارد ثالث قادرند از نزاع خود را انصراف دهند.

اما بر اساس منطق خواند.ه قادر نیست از دعوا انصراف دهد چرا که دعوا یا دادرسی با نظر خواهان و با قصد دریافت حکم اغاز شد.ه است. و خواند.ه نباید قبل از رسیدن به برایند ذکر شد.ه این امکان را داشته باشد. که ان را به اتمام رساند.

وکیل اصفهان به این نکته اشاره کرده است که با دقت به بند ۹ ماده ۳۵ ق.آ.د.م وکیل زمانی این امکان را دارد که برای ترک دعوا اقدام کند که این اختیار در وکالت نامه او روشن امده باشد .

مهلت استرداد دعوی

استرداد دعوی تا زمانی که که دادرسی به پایان نرسیده است قبول می شود. پس از یک طرف تا وقتی که دادرسی به پایان نرسیده الزامی است. با مراعات بقیه موارد قبول شود، از سمت دیگر وقتی که دادرسی به پایان رسیده باشد استرداد دعوی قابل قبول نیست.

این کار جهت رعایت مصلحت همگان و از قواعد آمره است، چرا که دادرسی وقتی به اتمام می رسد که دادگاه تصمیمات و امور لازم را شامل تشکیل جلسه های دادرسی، صادر شدن و اجرای قرارهای اعدادی و . . . جهت صادر شدن رأی قطعی، انجام دهد و پرونده آمادهی صادر شدن رأی باشد.

در صورت ترک دعوا و صادر شدن قرار ترک دعوا در این زمان ، خواهان قادر است بعد از استرداد دعوی مجدد در خواست نزاع کند و سبب شود که امکانات و زمان دادگاه که الزامی است صرف سایر مشاجرات شود دوباره صرف نزاع او گردد. پس از تمام شدن دادرسی به هیچ وجه حتی در صورت راضی بودن خواند.ه استرداد دعوا قبول نمی شود.

شرایط استرداد دعوا

لازم است برای استرداد دعوی هدف و ارادهی شخصی وجود داشته باشد که دعوا را ترک کند. در استرداد دعوی به ان علت که اصل حق متنازع فیه طرح می شود ، اهلیت تمتع نیاز است، پس در صورتی که خواهان مفلس باشد و دعوا از طریق قیم به پا گردد و قیم قصد داشته باشد دعوا را ترک کند الزامی است با اجازه دادستان مبادرت ورزد.

خواندن این مقاله  حق العمل کاری کیست: وظایف و تکالیفی که حق‌العمل کار بر عهده دارد؟

استرداد دعوی یعنی چه

انواع استرداد دعوی

استرداد دعوی صریح یا ضمنی است. اگر ضمنی باشد الزامی است براساس اتفاقات یا کارهایی باشد که رسیدگی به انان در صلاحیت دادگاه بوده و نشان دهنده اراده خواهان در استرداد دعوی باشد.

امکان دارد استرداد دعوا به شکل کتبی (که در دفتر ثبت شد.ه باشد و به پرونده پیوست شد.ه باشد) و یا شفاهی باشد به این معنی که در جلسه دادرسی یا رسیدگی باز گو شود و در صورت مجلس نوشته شد.ه و خواهان آنرا امضاء کند.

صور گوناگون استرداد دعوی

صور گوناگون استرداد دعوی با دقت به آنچه در بندهای ب و ج ماده ۱۰۷ ق.آ.د.م. امده است به شرح زیر قابل ذکر است:

ناظر به موردی است که دادرسی همچنان در حال انجام است و به اتمام «ب» مورد ذکر شد.ه در بند نرسیده است اما خواهان به علت هایی سود خود را در ترک دعوا میداند.

موارد مذکور در بند «ج» ناظر به زمانی است که صحبت های صاحبان نزاع تمام می شود که دو حالت در این مرحله از دادرسی تصور می شود:

خواند.ه ترک دعوا را قبول می کند و به آن راضی می شود و در اصل خواهان تنها می گوید که دعوای خود را ترک می کند.
خواهان نه فقط می گوید که دعوای خود را ترک کرده بلکه روشن میکند که از نزاع خود در کل گذشته است.

با مشاهده گزیده به بند ج ماده ۱۰۷ ق.آ.د.م امکان دارد از ظاهر ماده، این طور برداشت گردد که در هر دو وضع فوق الزامی است سقوط ترک دعوا صادر گردد.

اما این طور دیده می شود که در حالت اول الزامی است قرار ترک دعوا صادر گردد و تنها در حالت دوم است که قرار سقوط دعوا صادر میشود.

استرداد یعنی چی:

از دید منطقی هم این امر کاملا عاقلانه است چرا که قرار سقوط دعوا است. که خواهان را برای همیشه از ارائه دوباره دعوا منع میکند؛ اگر که خواهان در کل از نزاع خود دست کشیده باشد؛ در این زمان راضی بودن خواند.ه بی اثر است.

خواندن این مقاله  ثلث مال در وصیت نامه یعنی چه؟ ثلث یعنی چه مقدار!!

اما زمانی که با رضایت خواند.ه باشد معنی اش این است که خواهان از نزاع خود به طور کامل دست نکشیده است چرا که برای گذشتن کلی از نزاع احتیاجی به رضایت خواند.ه نیست.

وکیل اصفهان با دقت به ماده ۱۰۷ ق.آ.د.م. ذکر می کند که در استرداد دعوی پیش از اتمام گفت وگوی صاحبان نزاع احتیاجی به رضایت خواند.ه نیست.

تمام شدن گفت وگو صاحبان دعوا، زمانی است. که ادعاها، دلایل و استدلالات صاحبان نزاع، ارائه شد.ه و شنیده شد.ه و یا زمان و امکان ارائه آن مهیا شد.ه باشد. و دادگاه جهت صادر شدن رأی قطعی تشکیل جلسه رسیدگی، به مفهوم اعم که اصحاب دعوا در آن دعوت شد.ه باشند را دیگر احتیاج نمیبیند.

دعوی یعنی چه:

ترک دعوا بعد از تمام شدن گفت و گوی صاحبان نزاع وقتی امکان دارد که خواند.ه رضایت داشته باشد؛ پس بعد از تمام شدن گفت و گوی صاحبان نزاع خواهان قادر نیست به شکل یک طرفه، نزاع به معنای اعم دادرسی را رد کند.

پس باید بپذیرد که با اتمام صحبت های دو طرف، به هم خوردن ارتباط حقوقی میان خواهان و خواند.ه که به دنبال برپا شد.ن نزاع به وجود می اید مستلزم سازش دو طرف است.

اثرات استرداد دعوی

اگر که ترک دعوا در مرحله اول و با بدست امدن شرایط آن باشد، دادگاه قرار ترک دعوا صادر میکند. فرقی نمیکند که استرداد دعوا قبل از تمام شدن گفت و گوی صاحبان نزاع و یا بعد از تمام شدن مذاکرات با رضایت خواند.ه باشد.

این قرار اعتبار امر قضاوت شد.ه را دارا نمی باشد و خواهان بر اساس قانون قادر است. مجدد همان دعو ا را به پا کند اما الزامی است دادخواست سوایی را با رعایت همه موارد، تنظیم و به دادگاه ارائه نماید.

تاثیر استرداد دعوا و قرار ترک دعوا فرودی است. و آن قرار گرفتن صاحبان نزاع در موقعیتی است. که قبل از به پا شدن نزاع داشته اند.

مهلت استرداد دعوی

در کل استرداد در زمان هایی که قصد متوقف کردن دعوا است. به مجرد اینکه مورد سازش خواند.ه قرار بگیرد به وجه الزام آوری تاثیر خود را می بخشد و آن این است. که صاحبان نزاع را به وضع پیش از به پا شدن نزاع برمی گرداند.

استرداد دعوی حقوقی:

این نکته را مد نظر داشته باشید که با اینکه ارائه دادخواست. درخواست رسمی حق به شمار می اید و همه اثرات آن را دارد (مانند مبدأ احتساب خسارت تأخیر در ادای دین). اما هر وقت نزاع ترک شود و قرار ترک دعوا صادر شود، این تاثیرات دادخواست در ارتباط با ان هم از بین میرود.

در صورت وفور خواندگان در نزاعات قابل تجزیه، دعوا امکان دارد نسبت به بعضی از آنها رد شود. در این زمان اگر بعد از تمام شدن گفت وگوی صاحبان نزاع باشد فقط رضایت خواند.ه یا خواندگانی احتیاج است. که دعوا نسبت به آنها رد شد.ه است و قرار ترک دعوا فقط برای آنها صادر می شود. در نزاعات غیر قابل تجزیه، رد دعوا نسبت به برخی خواندگان بر اساس قانون نباید شنید.ه شود.

خواندن این مقاله  تعریف اقامتگاه و انواع آن - اتراقگاه در حقوق به چه معناست؟ (اختیاری یا اجباری)

قرار سقوط دعوا

در صورت استرداد دعوی بعد از تمام شدن گفت وگو که خواهان از نزاع خود در کل دست بکشد. قرار سقوط دعوا صادر می گردد. که در اینجا موضوع واجد وصف امر خاتمه یافت است و در خواست کننده قادر نیست دوباره در خواست دعوا کند.

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

مرور زمان

در صورتی که مرور زمان با تقدیم دادخواست قطع شد.ه باشد، با رد دعوا، قطع مرور زمان منتفی می گردد. استرداد دعوا در اعتراض ثالث، به خاطر نامحدود بودن زمان شکایت امکان دارد مطرح باشد. دراین زمان شرایط آن همان شرایط استرداد دعوا در مرحله اول است.

همین طور باید این را مد نظر قرار داد که که در منازعاتی که طرح آن الزامی است. در زمان محدودی صورت گیرد، استرداد داخواست در حکم استرداد دعواست یعنی زمانی که خواهان دادخواست خود را رد میکند. سبب سقوط دعوا می گردد. مثل اعتراض به ثبت یا اعتراض به حصر وراثت که دیگر تجدید دادخواست امکان پذیر نخواهد بود.

سخن پایانی

در این مقاله ما اطلاعات مختصری در باب استرداد دعوی برای شما اوردیم. برای اینکه درباره استرداد دعوی اطلاعات بیشتری کسب کنید و یا مشاوره حقوقی انلاین در این باره دریافت کنید می توانید با وکیل اصفهان ارتباط برقرار کنید.

مشاوره با وکیل در خصوص استرداد دعوی:

دفتر وکالت حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

پذیرش حضوری: شنبه تا سه شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۲۰:۳۰

پذیرش غیر حضوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۱۳:۰۰ لغایت ۱۶:۰۰

مشاوره فوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۲۳:۰۰

آدرس دفتر وکالت: اصفهان، خیابان سجاد، ابتدای خیابان قائم مقام فرهانی، مجتمع شیخ بهایی طبقه اول واحد ۱۱

مقالات پیشنهادی سایت حامد امیری (وکیل باتجربه اصفهان)

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید