بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > صیغه 99 ساله چیست و چگونه باطل میشود؟ گرفتن مهریه در صیغه ۹۹ ساله

صیغه 99 ساله چیست و چگونه باطل میشود؟ گرفتن مهریه در صیغه ۹۹ ساله

صیغه 99 ساله

مدت زمان تخمینی مطالعه: 11 دقیقه

صیغه دائم چگونه باطل میشود؟

حقوق زن در صیغه 99 ساله چیست؟ صیغه ۹۹ ساله چگونه باطل میشود؟ ایا صیغه 99 ساله در شناسنامه ثبت می شود؟ نحوه طلاق در صیغه 99 ساله؟

مطابق با شرع مقدس اسلام مضاف‌بر عقد و نکاح دائم، گونه دیگری از نکاح نیز به نام نکاح موقت وجود دارد که همان‌گونه که از نامش مشخص است به‌منظور مدت زمان معلوم و اندکی می‌باشد.

👈«بهترین وکیل خانواده در اصفهان»👉

عقد موقت بدین معنا است که زوج و زوجه‌ای که با یکدیگر نکاح موقت می‌کنند، تنها تا موقعی که مدت عقد به پایان نرسیده است، با یکدیگر زن و شوهر هستند.

پس از اتمام مدت، ديگر زن و شوهر نمی‌باشند، برای مثال چنانچه به‌منظور مدت 10 روز ازدواج کرده باشند، پس از 10 روز ديگر نسبت به یکدیگر محرم نخواهند بود.

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

حال امکان دارد این سوال برای کسانی که تصمیم دارند با عقد موقت محرمیت داشته باشند، مطرح شود که منظور از صیغه 99 ساله چیست؟ ایا صیغه 99 ساله ارث میبرد ؟ صیغه 99 ساله چگونه باطل میشود ؟

حامد امیری وکیل خوب اصفهان در ادامه این مطلب، بیشتر درباره صیغه نود و نه ساله و احکام مخصوص به آن صحبتت خواهد کرد. پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید و در پایان نظرات و تجربیات خود را در این خصوص با ما به اشتراک بگذارید.

👈«بهترین وکیل طلاق در اصفهان»👉

صیغه 99 ساله چیست؟

بر اساس ماده‌ 1075 قانون‌ مدنی: «نكاح‌ وقتی منقطع‌ یا موقت است‌ كه‌ براي‌ مدت‌ معينی‌ بین زوجین واقع‌ ‌شده ‌باشد.» ذکر مدت در زمان جاری شدن صیغه عقد موقت الزامی می‌باشد. خواه این مدت به‌منظور چند ساعت باشد خواه به‌منظور چندین سال باشد.

ماده‌ 1076 قانون‌ مدنی در خصوص مدت در عقد موقت یا صیغه چنین مقرر داشته است که: «مدت‌ نكاح‌ منقطع‌ بايد كاملا معين‌ شود.» به این معنا که می‌بایست مدت‌ به نحوی باشد كه‌ هيچ‌گونه‌ ابهامی‌ در آن نباشد و شروع زمان‌ و پایان زمان‌ ازدواج‌ موقت‌ دقیقا مشخص باشد. حتی چنانچه مدت‌ اندک باشد مثلا يك‌ روز يا يک ساعت‌ و يا مدت‌ نکاح موقت‌ طولانی‌ باشد مثلا 30 و 40 سال‌.

ایا صیغه 99 ساله ارث میبرد

در قانون اشاره‌ای در خصوص منع صیغه 99 ساله نشده است و همان‌گونه که از مضمون قانون مشخص است به‌منظور درستی این عقد، تنها می‌بایست مدت آغاز و پایان آن دقیقا برای طرفین مشخص باشد.

اگر در عقد موقت‌ 99 ساله یا به‌طور کلی (صيغه موقت)، مدت‌ قید گردد، لیکن شروع و پایان آن‌ تعیین نشود مثل اين‌كه‌ شوهر به‌ مدت‌ نود و نه سال، زن را به‌ عقد نکاح موقت‌ خویش در بياورد‌ ولی مشخص نكند كه‌ شروع نود و نه سال‌ از چه‌ زمانی است. شروع آن‌ ضمن جاری شدن صیغه عقد محسوب‌ می‌شود، چراکه مقتضای اطلاق‌ عقد این می‌باشد كه‌ مدت‌ بلافاصله‌ بعد از جاری شدن صیغه، محرمیت آغاز گردد.

خواندن این مقاله  حکم سرقت چیست؟ جرم سرقت مدارک شناسایی و مجازات آن حامد امیری

شرایط و احکام قانونی صیغه 99 ساله

در خصوص صیغه نکاح موقت بیان که بر اساس قانون مدنی ایران، مدت در این قسم از عقد نکاح می‌بایست. مشخص و معلوم باشد و زمان جاری شدن صیغه گفته شود.

با نظر به پاره‌ای شباهت‌های ازدواج دائم با صیغه نود و نه ساله می‌بایست گفت یک سری شروط و احکام قانونی به‌منظور صیغه 99 ساله وجود دارد که به شرح زیر است:

1-در خصوص صیغه 99 ساله برخی بر این باورند که چنانچه مدت این قسم ازدواج بیشتر از طول عمر انسان باشد، نکاح به دائم تبدیل می‌گردد. بنابراین از مرد ارث خواهد برد و می‌تواند بابت نفقه به تعویق افتاده دادخواست تنظیم کند تا از دارایی وی پرداخت شود.

2-در ازدواج موقت یا صیغه 99 ساله زوجین اختیار دارند که مدت عقد را تمدید نمایند. همین‌طور زوج می‌تواند از ادامه آن انصراف دهد و یا به اصطلاح مدت باقی‌مانده را ببخشد و رابطه زوجیت را به اتمام برساند. همچنین زوجین می‌توانند بعد از اتمام مدت عقد، آن را به ازدواج دائم تغییر دهند.

👈«بهترین وکیل مهریه در اصفهان»👉

3-در عقد موقت در زمان انعقاد عقد، می‌بایست مهریه مشخص شود که در غیر این حالت عقد باطل خواهد بود.

⚖دعاوی خانواده چیست؟از زبان بهترین وکیل خانواده در اصفهان⚖

4-در عقد موقت یا صیغه 99 ساله حتی چنانچه نزدیکی میان زوج و زوجه واقع نشود، زوج مکلف به پرداخت تمام مهریه می‌باشد و در صورتی‌که نزدیکی صورت گیرد و هنوز مدتی از عقد باقی‌مانده باشد و زوج آن را ببخشد، می‌بایست نیمی از مهریه را به زوجه پرداخت نماید.

5- در عقد موقت زوج و زوجه می‌توانند، شخصا صیغه عقد را جاری کنند و مدت و میزان مهریه را معلوم کنند.

6- در عقد موقت، نفقه به زوجه تعلق نمی‌گیرد جز آن‌که زوجین به آن توافق نمایند و در صورت پرداخت نکردن نفقه به زوجه، فقط وی حق دارد از دادگاه الزام زوج را به پرداخت نفقه تقاضا کند.

ارث در عقد موقت یا صیغه:

امری است که باید در زمینه آن چنین گفت: زوج یا زوجه در عقد موقت از یکدیگر ارث نمیبرند خواه صیغه چند ساعت باشد خواه 99 سال. اما چنانچه طفلی در این قسم عقد متولد گردد از پدر و مادر مشروع خویش ارث خواهد برد.

در عقد موقت، طلاق وجود ندارد. باطل شدن عقد موقت و راه‌های آن به این طریق است که عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از جانب زوج، خاتمه می‌یابد. جز آن‌که زوجه وکالت در بخشش مدت داشته باشد که بتواند بذل نماید.

خواندن این مقاله  آیا متهم می تواند از شاکی شکایت کند؟ شکایت افترا علیه شاکی

سرپرستی کودک متولد شده در عقد موقت این‌گونه است که چنانچه پدر و مادر از هم طلاق بگیرند، اختیار حضانت تا 7 سالگی با مادر می‌باشد و پس ازآن با پدر می‌باشد و بعد از بلوغ فرزند شخصا تصمیم خواهد گرفت که با کدام والد زندگی کند.

در صورتی‌که پدر بعد از 7 سالگی عهده‌دار سرپرستی فرزند نباشد، مادر اختیار دارد سرپرستی را عهده‌دار شود اما پدر همچنان می‌بایست هزینه‌های فرزند را پرداخت کند.

 بر اساس قانون مدنی و همان‌گونه که بیان شد، زوج و زوجه قادر هستند شخصا صیغه عقد موقت را جاری کنند و لزومی به ثبت آن در دفتر ازدواج و دریافت صیغه‌نامه نیست.

ولی در عقد 99 ساله در صورت وجود یک ‌سری شرایط ثبت صیغه الزامی می‌گردد:

  • -اگر که زوجه باردار شود.
  • -در صورت وجود توافقاتی در عقد موقت میان زوجین یا این‌که عقد بر مبنای ثبت شدن واقع شده باشد می‌بایست به ثبت برسد.
  • -وجود شرط در زمان عقد مانند شرط انفاق به زوجه.

نکته: در صیغه 99 ساله یا کمتر از آن با این موارد چنانچه عقد ثبت شده باشد زوجه به آسانی جهت مهریه یا اثبات نسب یا اثبات شرط انفاق این امکان را دارد که توسط دادگاه اقدام نماید و ادعایش را ثابت کند.

شرایط ابطال صیغه 99 ساله

حامد امیری وکیل باتجربه حقوقی در اصفهان بیان می‌کند: همان‌گونه که در مطالب فوق اشاره شد، صیغه موقت 99 ساله در دو صورت خاتمه می‌یابد:

اینکه مثل صیغه‌های موقت دیگر مدت زمان معلوم شده در عقد‌نامه (در این مورد خاص 99 سال) به اتمام برسد. چنانچه زوج مدت باقی‌مانده را بذل کرده و مهریه زوجه را به وی پرداخت کند.

حقوق زن در صیغه 99 ساله

به عقيده عده‌ای از فقها صرف بیان لفظی این جمله توسط زوج که مدت باقی‌مانده را بذل می‌کنم، صیغه موقت 99 ساله را نقض می‌کند. در حقیقت در عقد موقت به صورت کلی جهت خوانده شدن صیغه طلاق مثل عقد دائم الزامی وجود ندارد و صرف بذل زمان باقی‌مانده بسنده است.

به عقيده برخی دیگر حتی ارسال یک پیام از زوج جهت بخشش صیغه موقت کفایت می‌کند. با این‌حال می‌بایست توجه داشت که عقیده ایشان در خصوص صیغه‌های موقت اندک زمان می‌باشد و شرایط عقد موقت 99 ساله در حکم عقد دائم بوده و جهت اتمام آن تشریفات طلاق در نظر گرفته و صیغه طلاق باید جاری گردد.

صیغه 99 ساله چگونه باطل میشود ؟

شرایط ابطال صیغه موقت از سوی زوجه

این شرایط به جهت اقسام عقد موقت اعم از عقد موقت 99 ساله یکسان می‌باشد. این شرایط عبارت است از:

  •  مشخص نشدن مهریه یا قید شرط عدم مهریه در عقدنامه
  • اثبات نقض عقد
  •  چنانچه که زوج ضمن عقد زوجه را با وعده نکاح دائم فریب داده و رضایت زوجه حاصل نباشد.
خواندن این مقاله  اوراق مشارکت چیست؟ بورس و اوراق بهادار چیست؟

آیا صیغه 99 ساله ارث میبرد؟

شرایط نفقه، ارث و سرپرستی فرزندان در صیغه 99 ساله

آن‌طور که حامد امیری بهترین وکیل اصفهان. می‌گوید: با اینکه مشخص کردن و پرداخت مهریه در عقد موقت الزامی است، دیدگاه قانونی و فقهی در خصوص نفقه و ارث متفاوت می‌باشد.

در عقد موقت 99 ساله هم همچون سایر عقدهای موقت زوج و زوجه از یکدیگر ارثی نمی‌برند. جز آن‌که با تصمیم خویش آن را در عقدنامه درج باشند. در مورد نفقه هم در این عقد، زوج ملزم به پرداخت نفقه نیست و فقط به میل خود می‌تواند آن را بپردازد.

قانون حضانت فرزند در عقد موقت 99 ساله دقیقا مثل عقدهای موقت دیگر است. حضانت فرزند متولد از این نکاح تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن بر ذمه پدر یا جد پدری می‌باشد.

مشاوره با وکیل در خصوص ابطال صیغه ۹۹ ساله و مطالبه مهریه:

دفتر وکالت حامد امیری یکی از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

پذیرش حضوری: شنبه تا سه شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۲۰:۳۰

پذیرش غیر حضوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۱۳:۰۰ لغایت ۱۶:۰۰

مشاوره فوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۲۳:۰۰

آدرس دفتر وکالت: اصفهان، خیابان سجاد، ابتدای خیابان قائم مقام فرهانی، مجتمع شیخ بهایی طبقه اول واحد ۱۱

جمع بندی

صیغه عقد نود و نه ساله هم همان ازدواج موقت است و تعداد سال عقد، کلیت آن را تغییر نخواهد داد. در این قسم عقد، زوجه حق ارث از زوج را ندارد. همین‌طور معلوم کردن مهریه به‌منظور این عقد ضروری است ولی زوجه تحت شرایطی مستحق نفقه خواهد بود که در موقع عقد برای زوجه شرط باشد. ذکر مدت در زمان جاری شدن صیغه عقد موقت الزامی می‌باشد. خواه این مدت به‌منظور چند ساعت باشد خواه به‌منظور چندین سال باشد.

دفتر وکالت حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان:

موسسه حقوقی حامد امیری با فعالیت. به عنوان وکیل ملکی در اصفهان، مشاوره با وکیل طلاق توافقی در اصفهان، وکیل مواد مخدر در اصفهان، مشاوره تخصصی با وکیل امور جهیزیه در اصفهان. و سوابق بسیار در تمامی حوزه های مختلف حقوقی و بالتبع وکالت پرونده های متعدد. و دهها پرونده موفق و ارائه مشاوره های مستمر و پیگیری مرتب و تعهد کاری. خدمات متمایز حقوقی را برای موکلین و مراجعین محترم فراهم نموده است.

 

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

15 نظرات

  • ناشناس
    24 اردیبهشت, 1402 در 11:45 بعد از ظهر

    احسنت

  • ناشناس
    4 اردیبهشت, 1402 در 1:53 بعد از ظهر

    خب داره راه حل میگیره سر منی ک زنم همین بلا اومده بده داره راه حل میگیره اصلا تو که با خدا هستی مثلا سر خار مادرت ایشالا همین بلا بیاد دنبال راه حل نمیگردی؟پس بسیار بیجا میکنی تو گوگل سرچ میکنی ببینی صیغه و طلاق و ازدواج ینی چی،

  • ناشناس
    4 اردیبهشت, 1402 در 1:51 بعد از ظهر

    خب جواب میخواد بد کاری میکنه،اتفاقا من ب عن آن یه طن همین بلا سرم اومد باید بدونم حق و حقوقم چیه؟اگر خوار و نادر خودتونم بود همین حرف و میزدی بی ادب بی‌شعور اصلا اگه مخالفی بیخود میکنی ک این پیاما رو چک میکنی فضول آشغال

  • ناشناس
    9 فروردین, 1402 در 4:59 بعد از ظهر

    احسنت …شیر مادرت و نان پدرت حلالت

  • ناشناس
    6 اسفند, 1401 در 10:02 بعد از ظهر

    آفرین داداش خوب جوابش دادی

  • علی حشمتی
    5 دی, 1401 در 7:07 قبل از ظهر

    ببخشیداگردرصیقه 99ساله مهرقوه قضایی خورده باشدخانم میتونه بدون اتلاع به خانواده مردبرودوجداشود

  • حمید
    5 دی, 1401 در 2:06 قبل از ظهر

    چنانچه در صیقه نامه۹۹ساله زوج باتعیین مهریه چیزی دیگر مثل سه دانگ خانه ای را هم قید کند زوج زمان جدایی میتواند آن ملک را هم مطالبه نماید پاسخ دهید سپاسگزار میشوم

  • حمید
    5 دی, 1401 در 2:03 قبل از ظهر

    اگر درصیقه ۹۹ساله زوج در صیقه نامه علاوه بر مهریه چیز دیگری مثل سه دانگ خانه را قید کند زوج در حین جدایی میتواند آن ملک را طلب کند

  • ناشناس
    5 دی, 1401 در 2:01 قبل از ظهر

    اگر درصیقه ۹۹ساله زوج در صیقه نامه علاوه بر مهریه چیز دیگری مثل سه دانگ خانه را قید کند زوج در حین جدایی میتواند آن ملک را طلب کند

  • ناشناس
    24 آذر, 1401 در 9:39 قبل از ظهر

    داداش داشتم کامنتارو‌میخوندم دیدم کامنت تورو بیجواب نزارم بهتره
    به امثال تو‌میگن مفت بر.
    میخوای منم استنتیون ببر که اگه خرجیشو دادی … نشی.
    خاک تو سرای هول،قسمته خوارو‌مادرتون و دخترتون در اینده باشه ایشالله این سنته زیبا.

  • مهرداد
    4 آذر, 1401 در 2:36 بعد از ظهر

    با سلام‌من رنم صیقه نود نه سال است الان دفته بعد عقد نامه دست من بعدش ما ثبت نشده ولی عقد نامه داریم متواند خودش بره باطل کنه بدون من چون سند تو دست منه

  • ناشناس
    31 مرداد, 1401 در 9:47 قبل از ظهر

    بند اول اگر در صیغه نامه شرط شده باشد بله می تواند شکایت کند بند دوم نفقه در صیغه موقت واجب نیست مگر اینکه در صیغه نامه شرط شده باشد و یا توافقی صورت گرفته باشد بند سوم مهریه توافقی است بند چهار اگر در صیغه نامه ثبت شده باشد زن می تواند مهریه خود را به اجرا بگذارد یا توافقی صورت گرفته باشد مرد می تواند بعداً هم پرداخت نماید

  • ناشناس
    21 اردیبهشت, 1401 در 9:57 قبل از ظهر

    بدبخ اون زن که تو میخای صیغش کنی

  • محمد امینی
    1 اردیبهشت, 1401 در 6:43 بعد از ظهر

    با سلام و عرض ادب وقت بخیر خسته نباشین ببخشید سوالی داشتم از تون ممنون میشم که جواب سوال بنده رو بدین چون بنده 27 ساله هستم و اولین بارمه که میخام شخصی رو صیقه کنم هیچ اطلاعاتی در مورد صیقه کردن و اینجور چیزا ندارم از تون ممنون میشم که بنده رو راهنماییم کنید با تشکر
    سوال اول = بنده میخاستم یکی رو صیغه 99 ساله کنم و اون شخص از قبل بچه داره میخاستم بدونم بعد از این که من شخص رو صیغه کردم اون شخص مثلا بعد از یک روز یا چند ماه یا چند سال آیا میتونه بره شکایت کنه بابت نفقه یا ارث و مرد رو به دادگاه بکشونه
    سوال دوم = پس از جاری شدن صیقه آیا مرد موضف هست به شخص خرجی خونه بدهد یا این موضوع با توافق طرفین هست
    سوال سوم = در موقعه جاری صیقه 99 ساله آیا مهریه ایی که قرار هست در سند ثبت شود به صورت تفاوقی هست یا نه یه حد مجاز و معینی داره
    سوال چهارم = بعد از جاری شدن صیقه 99 ساله آیا زن میتواند ادعای مهریه را بکند و مهریه را بگیرد یا نه هر زمان مرد در توان داشت میتواند به صورت اقساطی پرداخت کند

پیام بگذارید