بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > مجازات جرم تهدید و آیا جرم تهدید قابل گذشت است؟

مجازات جرم تهدید و آیا جرم تهدید قابل گذشت است؟

جرم تهدید

مدت زمان تخمینی مطالعه: 8 دقیقه

مجازات جرم تهدید یعنی یک نفر، دیگری را نسبت به اینکه وی عمل زشت و نامشروعی در آینده انجام خواهد داد، بترساند. این عمل زشت و نامشروع ممکن است قتل، صدمه فیزیکی، بردن حیثیت و آبرو، ضرر مالی و مواردی از این قبیل باشد. با این‌حال ابزار و نحوه تهدید کردن در این جرم مهم نیست، درحالی‌که رایج‌ترین نوع تهدید، جرم تهدید لفظی است.

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

در قوانین جزایی کشور، تهدید دیگران به وارد کردن صدمه‌های فیزیکی، مالی و حیثیتی جرم محسوب می‌شود و قانون‌گذاربرای این عمل، مجازات سنگینی را در نظر گرفته است که این مجازات اعم از شلاق و حبس است. البته این موضوع که تهدید با اجبار همراه باشد یا نه در اندازه مجازات تاثیرگذار است.

حامد امیری وکیل حقوقی در اصفهان قصد دارد در این مقاله به بررسی مجازات جرم تهدید پردازد. لذا توصیه می‌کنیم این مقاله را تا پایان مطالعه نموده و در نهایت نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

جرم تهدید لفظی چیست؟

آن‌طور که وکیل کیفری در اصفهان بیان می‌کند: در صورتی تهدید، جرم محسوب می‌گردد که این ارعاب نسبت به یک عمل زشت و نامشروع در آینده باشد.

جهت وقوع جرم تهدید حتما نیاز نیست که فرد مرتکب جرم تهدید لفظ به‌کار برده باشد، بلکه هر گونه رفتاری که ترساندن شخص مقابل نسبت به یک رفتار نامشروع باشد، تهدید به‌حساب می‌آید.

بنابراین برای مثال، چنانچه فردی به کنایه به فرد دیگر بفهماند که چنانچه خانه خود را به او نفروشد، آن خانه را آتش می‌زند، این فتار تهدید و جرم است.

ادله اثبات تهدید

با این‌حال لازم به ذکر است که رایج‌ترین نوع تهدید، جرم تهدید لفظی است. مرتکب جرم در جرم تهدید لفظی، با به‌کار بردن الفاظ، شخص مقابل را نسبت به انجام یک رفتار زشت و نامشروع می‌ترساند. برای مثال او را نسبت به کشتن یکی از افراد خانواده و یا نسبت به بردن آبروی یکی از افراد خانواده او می‌ترساند.

در ماده 669 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، جرم تهدید لفظی تحت عنوان یکی از مصادیق جرم تهدید مورد تصریح قانون‌گذار قرار گرفته است:

«هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد ، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد»

ماده 669 قانون مجازات اسلامی

به موجب ماده 669 قانون مجازات اسلامی، قانون‌گذار، عنوان (به هر نحو) را به‌کار که به این صورت، می‌توان متوجه شد. که وسیله ترساند.ن در جرم تهدید تاثیرگذار نیست. به رفتار زشت در اینده به هر نوع و با هر وسیله‌ای اعم از لفظ که رایج‌ترین نوع تهدید. بوده صورت پذیرد، جرم تهدید محرز گردیده است.

خواندن این مقاله  خروج از کشور دختر اجازه پدر برای خروج از دختر لازم است؟

مجازات جرم تهدید چیست؟

بنابه گفت حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان: جرم تهدید، یک جرم مطلق است. به این معنی که جهت وقوع جرم تهدید واجب نیست که مرتکب جرم، تهدید خویش را عملی کند. بلکه فقط ارعاب با شرایط ذکر، موجب تحقق جرم تهدید است و مرتکب جرم تهدید مجازات خواهد شد.

چنانچه همخ شرایط ذکر جهت وقوع جرم تهدید فراهم باشد و جرم تهدید محرز گردد، در خصوص مرتکب مجازات جرم تهدید اجرا می‌شود. در ماده 669 قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم تهدید چنین مقرر است:

« هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

ماده 669 قانون مجازات اسلامی

« هر کس با جبر و قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا و یا مهر نماید و یا سندی و نوشته ای که متعلق به او یا سپرده به او می باشد را از وی بگیرد، به حبس از سه ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

ماده 668 قانون مجازات اسلامی

.همان‌طور که مشاهده می‌شود، ماده 668 قانون مجازات اسلامی از بعضی جهات مغایر با ماده 669 است. این موارد عبارت است از:

۱) مخالف با ماده 669 که مرتبط با یک جرم مطلق بود، ماده 668 مرتبط با یک جرم مقید به نتیجه است. به بیانی دیگر، در ماده مذکور آنچه مهم است و موجب می‌گردد جرم محرز شود، این است. که حتما سند یا نوشته دریافت شود و نتیجه مد نظر مرتکب جرم تهدید همراه با اجبار محرز شود.

خواندن این مقاله  عقد و شروط نامشروع ضمن عقد

۲) مخالف با ماده 669 که صرفا یکی از مجازات‌های مشخص جهت مرتکب جرم تهدید اجرا می‌شود. در ماده 668 هر ۲ مجازات حبس تعزیری و شلاق در خصوص مرتکب اجرا می‌گردد. علت این مسئله این است که مغایر با ماده 669 که قانون‌گذار واژه (یا) را به‌کار و در ماده 669 قانون‌گذار واژه (و) که به معنی جمع هر دو مجازات است.

به موجب ماده 668 قانون مجازات اسلامی، حکم مجازات تهدید به همراه اجبار، دو مجازات است که هر دو در خصوص مرتکب جرم تهدید همراه با اجبار اعمال می‌گردد:

 از 1 تا 74 ضربه شلاق تعزیری
حبس از 2 ماه تا 2 سال

آیا جرم تهدید قابل گذشت است؟

وکیل کیفری اصفهان در پاسخ به این سوال می‌گوید: در ماده 103 قانون مجازات اسلامی، قانون‌گذار این‌گونه مقرر داشته است که:

«کلیه جرایم غیر قابل گذشت می‌باشند مگر اینکه در قانون به قابل گذشت بودن آن ها اشاره باشد.» در ماده 104 قانون مجازات اسلامی، فهرست جرایم قابل گذشت بیان است و جرم تهدید نیز در ماده مذکور جزء جرایم قابل گذشت. بنابراین در صورتی‌که شاکی از شکایت خویش صرف نظر کند، مجرم تبرئه می‌گردد.

تهدید کردن

ادله اثبات جرم تهدید

به‌صورت کلی بر اساس ماده 160 قانون مجازات اسلامی، روش‌های ثابت کردن جرم و دلایلی که امکان دارد وقوع جرم را ثابت کند، عبارت است از:

اقرار، شهادت، قسامه، سوگند و علم قاضی.

با توجه به این روش‌های اثبات جرم و دیگر مواد قانون مجازات اسلامی، معلوم می‌گردد که قسامه مربوط به جنایات وارد گردیده بر جسم است و سوگند هم تحت عنوان علت اثبات کننده در جرایم تعزیری قابل قبول نیست.

خواندن این مقاله  برگه لازم الاجرا مهریه چیست؟ ابلاغیه اجراییه مهریه

در نهایت، ادله‌ای که به موجب قانون مجازات اسلامی، امکان اثبات جرم تهدید را دارد و به بیانی دیگر، روش‌های اثبات جرم تهدید عبارت است از:

اقرار متهم، شهادت شهود همچنین علم قاضی.

اقرار متهم: در حقوق در تعریف اقرار به عنوان یکی از روش‌های اثبات جرم تهدید می‌توان چنین تشریح کرد که اقرار، اعتراف به ارتکاب جرم و قبول انجام آن از سوی متهم، نزد مقام قضایی است.

در ماده 172 قانون مجازات اسلامی، در خصوص اقرار چنین که: « در کلیه جرائم، یکبار اقرار کافی است… ». از این‌رو در صورتی‌که فردی که به جرم تهدید متهم، یک بار به انجام تهدید اقرار کند، جرم تهدید اثبات گردیده و بر اساس قانون متهم مجازات می‌شود.

تهدید با چاقو قابل گذشت؟

شاهد برای اثبات تهدید : روش دیگری که از دلایل اثبات کننده جرم تهدید است، شهادت شهود است. شهادت به عنوان یکی از روش‌های اثبات جرم تهدید، عبارتند از: خبر فردی به جز شاکی و متهم پرونده کیفری است بر وقوع جرم تهدید یا عدم وقوع آن، در پیش مقام قضایی.

بر اساس ماده 199 قانون مجازات اسلامی: «نصاب شهادت در کلیه جرائم، دو شاهد مرد است… ». از این‌رو چنانچه 2 شاهد مرد که شرایط کافی جهت شهادت را دارا بوده، پیش مقام قضایی، بر انجام جرم تهدید شهادت دهند، جرم تهدید اثبات خواهد شد.

علم قاضی: مطابق ماده 211 قانون مجازات اسلامی، علم قاضی، از جمله روش‌های اثبات جرم تهدید است. بر اساس این ماده: «علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می‌شود.»

کلام پایانی مجازات تهدید

جرم تهدید لفظی به این معنی است که مرتکب جرم با به‌کارگیری الفاظ، شخص مقابل را نسبت به انجام یک رفتار زشت و نامشروع در آینده بترساند.

مجازات جرم تهدید، یکی از دو مجازات از 1 تا 74 ضربه شلاق تعزیری یا حبس از 2 ماه تا 2 سال است. ولی حکم مجازات تهدید به همراه جبر و قهر هر دو مجازات 1 تا 74 ضربه شلاق تعزیری و حبس از 3 ماه تا 2 سال خواهد بود.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

با عرض پوزش، فرم نظر در این زمان بسته شده است.