بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > عفو مشروط شامل چه کسانی میشود ؟

عفو مشروط شامل چه کسانی میشود ؟

عفو مشروط شامل چه کسانی میشود

آزادی مشروط شامل چه کسانی میشود

عفو یا آزادی مشروط از جمله مواردی است که قانون برای محکومان به حبس تعزیری در نظر گرفته است. در حقیقت گونه‌ای از آزادی می‌باشد که در مواد 58 تا 63 قانون مجازات اسلامی طی شرایطی اعمال خواهد شد. همان‌گونه که از نام آن هم پیدا است عفو یا آزادی مشروط، آزادی با قید و شرط می‌باشد.

موقعی که شخصی مرتکب جرمی می‌گردد و حکم محکومیت شخص صادر می‌شود. به منظور اجرای مجازات حبس به زندان خواهد رفت اما امکان دارد. با در نظر گرفتن شرایط محکوم مدت زمانی از مجازات خود را به صورت مشروط آزاد شود.

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

حامد امیری وکیل اصفهان در این مقاله به بررسی عفو مشروط شامل چه کسانی می‌شود و همچنین شرایط تحقق آزادی مشروط خواهد پرداخت. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید و با درج نظرات خود در بخش نظرات ما را خوشحال نمایید.

عفو مشروط چیست؟ عفو حبس تعزیری

در جواب این سوال که عفو مشروط چیست؟ می‌بایست بگوییم آزادی مشروط بر اساس قانون مجازات اسلامی به صلاحدید قاضی شامل محکومین به حبس تعزیری می‌گردد. لازم به ذکر می‌باشد که حبس تعزیری حبسی بوده که در قانون مقدار آن تعیین شده است.

محکوم به حبس بیشتر از ۱۰ سال بعد از تحمل نصف و در موارد. دیگر بعد از تحمل یک سوم مدت مجازات به تشخیص دادستان یا قاضی اجرای احکام حکم برای محکوم صادر خواهد شد.

شرایط عفو مشروط چیست؟

در خصوص محكوميت به حبس تعزيری، دادگاه صادر كننده حكم قادر است. در خصوص محكومان به حبس بالای ۱۰ سال بعد از تحمل نصف و در موارد دیگر بعد از تحمل يک سوم مدت مجازات. به تشخیص دادستان يا قاضی اجرای احكام با رعايت شرايط ذیل حكم به عفو مشروط را صادر نماید:

الف) محكوم طی مدت زمان اجرای مجازات همیشه از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.

ب) حالات و رفتار محكوم نشان دهد كه بعد از آزادی، به هیچ وجه مرتكب جرمی نمی گردد.

پ) به صلاحدید قاضی محكوم تا حدی كه استطاعت دارد خسارت و ضرر مورد حكم يا مورد. موافقت مدعی خصوصی را پرداخت کند يا قراری جهت پرداخت آن ترتيب دهد.

ت) محكوم در گذشته از عفو مشروط استفاده نكرده باشد.

انقضای مواعد فوق و همینطور مراتب مذكور در بندهای ( الف ) و ( ب ) اين ماده بعد از گزارش. رئيس زندان محل به تأييد قاضی اجرای احكام خواهد رسید.

عفو مشروط

قاضی اجرای احكام مکلف می‌باشد مواعد مقرر و شرایط زندانی را در خصوص. تحقق شرايط مذكور مورد بررسی و در صورت احراز آن پيشنهاد عفو مشروط را به دادگاه تسلیم کند.

خواندن این مقاله  اصل اقامه دعوی در محل اقامت خوانده!

چه جرایمی شامل آزادی مشروط نمی شود

حامد امیری بهترین وکیل کیفری اصفهان در خصوص نحوه تامین ضرر و زیان شاکی خصوصی در نظام عفو مشروط می‌گوید:

به استناد ماده 58 قانون جدید مجازات اسلامی محکوم تا حدی که استطاعت دارد می‌بایست. خسارت و ضرر مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را پرداخت کند. و یا قراری جهت پرداخت آن ترتیب دهد و این از جمله شرایط اعطای عفو مشروط به همراه سایر شرایط مقرر در ماده 58 می‌باشد. که بایستی به صلاحدید قاضی صادرکننده حکم برسد.

درخواست عفو مشروط:

این وکیل کیفری با اشاره به اینکه به استناد ماده 59 قانون جدید مجازات اسلامی مدت زمان عفو مشروط شامل سایر مجازات می‌گردد، خاطرنشان کرد:

اما دادگاه قادر است مدت زمان آن را تغییر دهد و در هر صورت عفو مشروط ممکن نیست. کمتر از یک سال و بیش از ۵ سال باشد مگر در مواردی که مدت باقی‌مانده از یک سال کمتر باشد. که در این شرایط مدت زمان عفو مشروط معادل مابقی مدت حبس می‌باشد.

در جرایم تعزیری از درجه ۵ تا درجه ۸، دادگاه حق دارد در صورت وجود شرایط تعیین شده در تعویق مراقبتی، محکوم به حبس را با موافقت او در محدوده مکانی معین در نظارت سامانه الکترونیک قرار دهد.

همینطور قاضی دادگاه در صورت ضرورت قادر است محکوم را تابع تدابیر نظارتی یا دستورهای بیان گردیده تحت تعویق مراقبتی قرار دهد.

مشاوره حضوری و غیر حضوری موسسه حقوقی حامد امیری

امتیازی تنها برای محکومان به حبس

یک وکیل دادگستری عفو مشروط را واگذاری حکم آزادی به فرد محکوم به حبس کیفری می‌داند که قبل از پایان دوره تحمل مجازات، در صورت حسن رفتار و سعی او جهت جبران خسارت و ضرر به وجود آمده از جرم، به مدت مشخص از سوی دادگاه و بر حسب قانون به فرد زندانی تعلق می‌گیرد تا در صورت حسب مورد، دستورات قاضی را در مدت عفو مشروط اجرا نماید، از تحمل ادامه مدت محکومیت معاف گردد.

شرایط اعطای عفو مشروط:

در ماده 38 قانون مصوب 1370 شرط بهره‌گیری از عفو مشروط را عدم وجود سابقه محکومیت شخص به حبس بیان داشته است، در شرایطی که قانون جدید با سوءسابقه کیفری و محکومیت به حبس کاری ندارد بلکه تنها در ماده 58 عدم بهره‌گیری قبلی محکوم علیه کیفری از عفو مشروط را از جمله شروط استحقاق زندانی جهت آزادی مشروط عنوان کرده است.

در قانون مصوب 92 نظام عفو مشروط شامل تغییرات بسیاری گردیده است اعم از اینکه در قانون سایق صدور حکم عفو مشروط در کلیه مجازات‌های حبس مصداق داشته و شروط بهره‌گیری محکوم از این نظام چنین بوده است که برای مرتبه نخست مرتکب جرم گردیده و معادل نصف مجازات را متحمل کشده باشد.

خواندن این مقاله  مشاوره با مشهورترین وکیل قرارداد کاری و پیمانکاری اصفهان

اعطای آزادی مشروط بدون پرداخت جریمه نقدی

از این رو قانون جدید اعطای عفو یا آزادی مشروط حتی بدون پرداخت جریمه نقدی از سوی محکوم را مجاز دانسته و ترتیب پرداخت آن مثل اشخاصی است که آزاد هستند و تنها به جریمه نقدی محکوم گردیده‌اند.

در عمل چنین به نظر می‌رسد که روش صحیح آن است که زمان صدور حکم آزادی مشروط، ترتیبی جهت پرداخت جریمه نقدی هم اتخاذ گردد.

مرجع تسلیم درخواست عفو به صورت مشروط

این وکیل حرفه‌ای دادگستری در خصوص مقامی که از آن درخواست آزادی مشروط می‌گردد و تشریفات این امر بیان می‌دارد:

در مقررات قانون پیشین، صدور این حکم بسته به تشخیص سازمان زندان‌ها و در صورت تایید دادستان یا دادیار ناظر زندان بوده است ولی در قانون جدید دادستان یا قاضی اجرای احکام پیشنهاد دهنده می‌باشد.

رئیس زندان گزارش مرتبط با وضع زندانی را در خصوص اینکه همیشه حسن خلق و رفتار داشته است و اینکه شرایط وی نشان دهنده آن است که بعد از عفو، مرتکب جرم دیگری نخواهد شد، تهیه می‌کنند و به تایید قاضی اجرای احکام خواهد رساند.

قاضی اجرای احکام موظف می‌باشد پیشنهاد عفو مشروط را بعد از احراز وجود شرایط، به قاضی صادر کننده حکم تسلیم نماید. دادگاه هم بعد از بررسی پیشنهاد آزادی، حق دارد نسبت به صدور حکم عفو مشروط تصمیم‌گیری کند.

شرایط تحقق عفو مشروط

در این خصوص صدور حکم عفو مشروط بسته به جلب موافقت و جبران تمام و کمال خسارت و ضرر شاکی خصوصی نبوده بلکه این قاضی است که تشخیص خواهد داد فرد محکوم به منظور جبران خسارت و ضرر شاکی خصوصی چه اقدامی می‌بایست انجام دهد.

در این شرایط قاضی دادگاه استطاعت محکوم را در نظر خواهد گرفت از این رو امکان دارد صدور حکم عفو مشروط را بسته به جبران تمام خسارات نماید و امکان دارد ترتیبی دیگر جهت جبران آن اتخاذ نماید.

آیا مدت آزادی مشروط شامل مابقی مدت مجازات می‌گردد؟

در این خصوص ماده 59 قانون مجازات جدید حکم صریحی دارد و بیان می‌دارد مدت زمان عفو مشروط شامل مابقی مدت مجازات می‌گردد.

به طور مثال در صورتی که شخصی محکوم به سه سال حبس گردیده باشد، بعد از گذشت یک سال حق دارد در صورت اطمینان از شرایط آزادی مشروط بهره‌گیری نموده و دو سال مابقی را بر حسب تصمیم قاضی دادگاه و وظایف متخذه احتمالی سپری نماید، اما مدت آزادی مشروط و در مثال مذکور دو سال باقیمانده مطلق نیست و به تشخیص قاضی ممکن است کم یا زیاد شود.

خواندن این مقاله  وکیل سرقفلی در اصفهان: همه چیز در مورد سرقفلی

اما در هر حال آزادی مشروط ممکن نیست کمتر از یک سال و بیش از پنج سال باشد، مگر در مواردی که مدت زمان باقیمانده از یک سال کمتر باشد که در این شرایط مدت زمان عفو مشروط معادل مابقی مدت حبس می‌باشد.

مشاوره با وکیل در خصوص بخشنامه جدید آزادی مشروط:

دفتر وکالت حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

پذیرش حضوری: شنبه تا سه شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۲۰:۳۰

پذیرش غیر حضوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۱۳:۰۰ لغایت ۱۶:۰۰

مشاوره فوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۲۳:۰۰

آدرس دفتر وکالت: اصفهان، خیابان سجاد، ابتدای خیابان قائم مقام فرهانی، مجتمع شیخ بهایی طبقه اول واحد ۱۱

کلام آخر

آزادی مشروط بر اساس قانون مجازات اسلامی به صلاحدید قاضی شامل محکومین به حبس تعزیری می‌گردد. لازم به ذکر می‌باشد که حبس تعزیری حبسی بوده که در قانون مقدار آن تعیین شده است.

محکوم به حبس بیشتر از ۱۰ سال بعد از تحمل نصف و در موارد دیگر بعد از تحمل یک سوم مدت مجازات به تشخیص دادستان یا قاضی اجرای احکام حکم عفو مشروط برای محکوم صادر خواهد شد.

عفو مشروط واگذاری حکم آزادی به فرد محکوم به حبس کیفری است که قبل از پایان دوره تحمل مجازات، در صورت حسن رفتار و سعی او جهت جبران خسارت و ضرر به وجود آمده از جرم، به مدت مشخص از سوی دادگاه و بر حسب قانون به فرد زندانی تعلق می‌گیرد تا در صورت حسب مورد، دستورات قاضی را در مدت عفو مشروط اجرا نماید، از تحمل ادامه مدت محکومیت معاف گردد.

سوالات متداول

آزادی مشروط چیست؟

آزادی مشروط بر اساس قانون مجازات اسلامی به صلاحدید قاضی شامل محکومین به حبس تعزیری می‌گردد. لازم به ذکر می‌باشد که حبس تعزیری حبسی بوده که در قانون مقدار آن تعیین شده است.

مرجع تسلیم درخواست عفو به صورت مشروط کجا است؟

در قانون جدید دادستان یا قاضی اجرای احکام پیشنهاد دهنده می‌باشد.
مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

4 نظرات

  • کیان
    25 بهمن, 1402 در 1:31 قبل از ظهر

    درود بنده بدلیل حسن نیت اراوراق حکمی دادگاه برای انتقال اجرایی سند توسط شخصی طی وکالتی که هیچ استفاده ای ننمودم واطلاع ازجعلی بودن قولنامه نداشتم وصرفااجرائیه احرای احکام ومعرفینامه به دفترخانه رادیدم وکالت گرفتم وهیچ انتقالی هم صورت نگرفت اماتوسط پلیس دستگیر وبه ۶ ماه محکوم شدم سه ماه دربازداشت بودم والان میتونم تقاضای عفومشروط راداشته باشم البته الان باقید وثیقه ازادم سپاس

  • قاله
    23 شهریور, 1402 در 11:35 بعد از ظهر

    خیرچون قبلاازآزادی مشروط استفاده کردی

  • کمال کریمی
    20 فروردین, 1402 در 1:19 قبل از ظهر

    در سال ۹۳به جرم فروشندگی مواد دستگیر و ۱۰سال و۹ماه حبس تعزیری داشتم ونیمی از حبس شامل غفو رهبری قرار گرفته است، مزتکی خلاف ژندان شده و۱۵سال حبس تغزیری و ۵۰ میلیون جریمه محکوم گردیده ام، پر.نده اول سال ۹۹ به پایان رسیده و وارد پرونده دوم شده، حال ۳سال از این پرونده سپری شده و نیمی از حبس شامل عفو رهبری گردیده، با توجه به اینکه منجر یه ازادی نشدم حال درخواست ازادی مشروط تموده ام، و در پروژه زندان فعالیت میکنم زندان و داذگاه ازاخلاق و رفتارم هم بی نهایت راضی میباشند، ایا امیدی به ازادی مشروط هست یا استفاده از پایند الکارونیی،با تشکر

پیام بگذارید