بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > دعاوی تجاری: دعاوی تجاری و شرکتی چیست؟ بهترین وکیل امیری

دعاوی تجاری: دعاوی تجاری و شرکتی چیست؟ بهترین وکیل امیری

دعاوی تجاری: اختلافات حقوقی تجاری در اصفهان

بهترین وکیل برای طرح دعاوی تجاری در اصفهان کیست؟

دعاوی تجاری یکی از مواردی است که افراد برای مطرح نمودن آن بهتر است به وکیل امور تجاری مراجعه کنند تا بتوانند به موفقیت خود اطمینان بیشتری داشته باشند.

موسسه حقوقی حامد امیری وکیل خوب اصفهان با داشتن چندیدن سال تجربه در زمینه وکالت دعاوی تجاری می تواند گزینه خوبی باشد برای افرادی که به دنبال وکیلی قابل اطمینان برای سپردن پرونده‌های تجاری خود به وی هستند.

موسسه حقوقی حامد امیری در اصفهان در همین راستا تصمیم گرفته است تا با تهیه کردن این مقاله‌ در خصوص دعاوی تجاری بیشتر صحبت کند و علاوه بر آن اشخاص تاجر و این که چه کسانی در دسته تاجران قرار می گیرند را تعریف کند.

از دیگر مطالبی که در این مقاله عنوان می شود انواع معاملات تجاری و نحوه رسیدگی به دعاوی تجاری است که وکیل تجاری در اصفهان بر اساس تجارب و دانش حقوقی خود به بررسی آن می پردازد.

دعاوی تجاری

چه کسانی مشمول عنوان تاجر می شوند؟

اولین قدم برای آن که بتوانیم تشخیص دهیم چه معامله یا قراردادی تجاری است این است که شخص تاجر را بشناسیم و بتوانیم تشخیص دهیم چه کسی تاجر محسوب می‌شود و چه کسی تاجر محسوب نمی‌شود. قانون گذار در ماده 1 قانون تجارت به تعریف شخص تاجر پرداخته است و با دقت در این ماده می‌توان فهمید که چه افرادی مشمول عنوان تاجر می‌شوند.

بر اساس ماده قانون تجارت:« تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجارتی قرار بدهد.»

از این ماده می‌توان متوجه شد که کسی تاجر محسوب می‌شود که نه تنها معامله‌ی تجاری انجام دهد، بلکه باید آن را به عنوان شغل معمولی خود نیز قرار دهد. پس کسی که تنها یک بار یا دو بار معامله‌ی تجاری انجام می‌دهد تاجر محسوب نمی‌شود. به عنوان مثال اگر یک کارمند دولت یک یا دو بار خودرویی خرید و فروش کند تاجر به حساب نمی‌آید.

حل و فصل دعوی تجاری در اصفهان:

شرکت‌های تجاری نیز یکی دیگر از اقسام شخص تاجر محسوب می‌شود. تاجر شناختن شرکت‌ها مزایایی دارد که باعث می‌شود افراد برای آن که از این مزایا بهره مند شوند شرکت‌هایی تأسیس کنند تا معاملات و اعمال تجاری خود را تحت نام آن شرکت انجام دهند.

خواندن این مقاله  دعاوی حقوقی چیست؟ تنظیم دادخواست حقوقی به چه صورت هست؟

نکته‌ی لازم به ذکر آن است که شرکت‌ها برای آن که تجاری محسوب شوند باید تحت عنوان یکی از شرکت‌های موضوع ماده 20 قانون تجارت تشکیل شوند تا تجاری محسوب می‌شوند.

زیرا چنانچه افراد شرکت خود را در قالب یکی از شرکت‌های موضوع ماده 20 قانون تجارت تأسیس کنند سهامداران و شرکا پیش از آن که سهام آن شرکت را خریداری نمایند، به میزان حقوق و تکالیف خود آگاهی دارند و این امر به خودی خود باعث می‌شود که تعداد دعاوی تجاری رو به کاهش رود.

عکس قیمت‌های مشاوره سایت وکیل حامد امیری

شرکت‌های موضوع ماده 20 قانون تجارت از قرار زیر هستند:

  1. شرکت سهامی (اعم از عام و خاص)
    2. شرکت بامسئولیت محدود
    3. شرکت تضامنی
    4. شرکت مختلط غیر سهامی
    5. شرکت مختلط سهامی
    6. شرکت نسبی
    7. شرکت تعاونی تولید و مصرف

همانگونه که گفتیم معیارهایی برای آن که شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی تاجر شناخته شود وجود دارد، زمانی که شخص به وسیله‌ی این معیارها تاجر شناخته شد علاوه بر آن که از مزایایی برخوردار می‌شود یکسری مسئولیت‌ها و تعهدات نیز برای او اضافه می‌شود از جمله آن که خص تاجر نمی‌تواند درخواست اعسار بدهد و چنانچه توان پرداخت بدهی خود را نداشته باشد به اصطلاح متوقف شده و باید اعلام ورشکستگی کند.

مسئولیت دیگری که تاجر دارد آن است که موظف است دفاتر تجاری از جمله دفتر کل، دفتر روزنامه و … داشته باشد، علاوه بر آن ممکن است به تجارتی بپردازد که فعالیت در آن نیازمند اخذ مجوز باشد مثل تصدی به دلالی.

هماهنگی مشاوره با وکیل دادگستری در اصفهان حامد امیری

وکیل دعاوی تجاری لازم است دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

حامد امیری یکی از بهترین وکلای امور تجاری در اصفهان در پاسخ به این سوال بیان می‌دارد وکیلی که در حوزه تجارت فعالیت می‌کند باید اول از همه به قوانین و مسائل این حوزه تسلط داشته باشد زیرا که دعاوی تجاری یک شاخه تخصصی بوده و نیازمند اطلاعات به روز در این زمینه هست.

وکیل دعاوی تجاری لازم است که دقت کند آیا شخصی که برای اعطای وکالت به او مراجعه نموده تاجر است یا خیر زیرا همانطور که گفتیم تاجر شناخته شدن شخص مزایا و آثاری برای او به دنبال دارد به عنوان مثال وکیل او می‌تواند زمانی که تاجر توانایی پرداخت بدهی‌های خود را ندارد دادخواست صدور حکم ورشکستی برای او بدهد و به این طریق از این امر به عنوان یک ابراز دفاعی بهره ببرد.

خواندن این مقاله  مجازات جعل کارت پایان خدمت و فرار سربازی

به علاوه یک وکیل شرکت ها و دعاوی تجاری باید دقت کافی به خرج دهد و بداند زمانی که دعوایی علیه شرکتی مطرح می‌کند، ذیل عنوان خوانده باید نام شرکت را درج کند نه مدیران شرکت را زیرا مدیران تنها نماینده شرکت محسوب می‌شوند.

انواع معاملات تجارتی

انواع معاملات تجارتی در قانون تجارت به دو نوع ذاتی و حکمی یا تبعی تقسیم شده است که اگر هرکسی به آنها مشغول شود به طوری که شغل معمول او باشد تاجر شناخته می‌شود. اعمال تجاری ذاتی در ماده 2 قانون تجارت بیان شده است، به موجب این ماده:« معاملات تجارتی از قرار ذیل است:

  1. خرید یا تحصیل هر نوع مال منقوض به قصد فروش یا اجاره اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.
    2. تصدی به حمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هر نحوی که باشد.
    3. هر قسم عملیات دلالی یا حق‌العمل‌کاری (‌کمیسیون) و یا عاملی و همچنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد ‌می‌شود از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رسانیدن ملزومات و غیره.
    4. تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر اینکه برای رفع حوائج شخصی نباشد.
    5. تصدی به عملیات حراجی.
    6. تصدی به هر قسم نمایشگاه‌های عمومی.
    7. هر قسم عملیات صرافی و بانکی.
    8. معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیر تاجر باشد.
    9. عملیات بیمه بحری و غیر بحری
    10. کشتی‌سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجعه به آنها.»

اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری

اختلافات قراردادی و دعاوی تجاری کدامند؟

اعمال تجاری تبعی نیز در ماده 3 قانون تجارت به این صورت بیان شده است:« معاملات ذیل به اعتبار تاجر بودن متعاملین یا یکی از آنها تجارتی محسوب می‌شود:
1. کلیه معاملات بین تجار و کسبه و صرافان و بانکها.
2. کلیه معاملاتی که تاجر یا غیر تاجر برای حوائج تجارتی خود می‌نماید.
3. کلیه معاملاتی که اجزاء یا خدمه یا شاگرد تاجر برای امور تجارتی ارباب خود می‌نماید.
4. کلیه معاملات شرکتهای تجارتی.»

نکته‌ی لازم به ذکری که وجود دارد این است که معاملات املاک یعنی خرید و فروش آن، تجاری محسوب نمی‌شود. حتی اگر شخص آن را شغل معمول خود قرار دهد البته چنانچه شخص به دلالی یا حق العمل کاری این معاملات غیرمنقول بپردازد تجاری محسوب می‌شود. استثنا دیگری که در این خصوص وجود دارد ماده 5 قانون تملک آپارتمان‌ها است.

خواندن این مقاله  مجازات تشکیل باند چیست؟ حکم تشکیل باند!

به موجب این ماده:« انواع شرکتهای موضوع ماده ۲۰ قانون تجارت که به قصد ساختمان خانه و آپارتمان و محل کسب به منظور سکونت یا‌پیشه یا اجاره یا فروش تشکیل می‌شود. از انجام سایر معاملات بازرگانی غیر مربوط به کارهای ساختمانی ممنوعند.»

از مهم ترین دعاوی تجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اثبات شراکت ، ثبت شرکت ، تغیرات شرکت ، انحلال شرکت ، تایید خروج از شرکت ، اعاده اعتبار شرکت ورشکسته ، الزام به انتقال سهم ، مطالبه سهم الشرکه ، ابطال سهم الشرکه ، ابطال صورتجلسه هیئت مدیره و مجمع عمومی، انحلال شرکت بازرگانی

  • • دعاوی راجع به ورشکستگی
  • • دعاوی راجع به مطالبه وجه چک، ابطال چک، استرداد لاشه چک، دستور موقت منع پرداخت چک، ابطال ظهر نویسی چک و سایر اسناد تجاری
  • • دعاوی راجع به صادرات و واردات تجار
  • • دعاوی راجع به ابطال، تصدیق، اعتراض به ثبت، اعتراض به آگهی ثبت و دعاوی دیگر در خصوص اختراع
  • • دعاوی راجع به حمل و نقل
  • • دعاوی راجع به کپی رایت
  • • دعاوی راجع به قرارداد های تجاری
  • • دعاوی مالکیت فکری و معنوی
  • • دعاوی برندها و علامت‌های تجاری
  • • دعاوی طرح‌های صنعتی
  • • دعاوی تجارت الکترونیک

در پایان می‌توان چنین بیان نمود که دعاوی تجاری یکی از دعاوی پر کاربرد در دادگاه‌ها است و افراد برای آن که بتوانند شانس پیروزی خود را در این دعاوی تجاری افزایش دهند، بهتر است که به یک وکیل دعاوی تجاری مراجعه نمایند.

وکیل امور تجاری در اصفهان به علت داشتن تخصص در این زمینه و بر اساس تجارب و اطلاعات به روزی که دارد می‌تواند در این زمینه بیشتر به شما کمک کند و حق ضایع شده شما را باز ستاند.

موسسه حقوقی حامد امیری در اصفهان مفتخر است که توانسته موفقیت‌های متعددی در زمینه دعاوی تجاری داشته باشد و به این طریق برای خود اعتبار زیادی کسب کرده است.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید