بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > مجازات دعانویسی و جادوگری! مجازات سحر و جادو! آیا دعا نویسی جرم است؟!

مجازات دعانویسی و جادوگری! مجازات سحر و جادو! آیا دعا نویسی جرم است؟!

مجازات جرم دعانویسی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 8 دقیقه

فالگیری، کلاهبرداری و رمالی از معضلات اجتماعی به‌شمار می‌رود که موجب قربانی شدن خانواده‌های بسیاری می‌گردد. ممکن است شما هم افرادی را دیده باشید که با تکیه بر شیوه‌هایی همچون فالگیری، دعانویسی، جادوگری و کف‌بینی با مبالغی سنگین تلاش می‌کنند مشکلات زندگی خود را برطرف نمایند.

اما از این نکته غافل می شوند که مراجعه به دعانویسان و رمالان امکان دارد مشکلات بیشتر و حادتری را برای خانواده ایجاد کند. بر اساس قانون تشدید مجازات ارتشا و اختلاص، می‌توان جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی را، یکی از مصادیق جرم کلاهبرداری برشمرد.

حامد امیری بهترین وکیل اصفهان تصمیم دارد به بررسی جرم فالگیری ، رمالی و دعانویسی بپردازد. همچنین درباره مجازات در نظر گرفته شده برای این جرائم صحبت کند. پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید و با درج نظرات خود ما را خوشحال نمایید.

جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی چگونه اثبات می شود؟

جرم فالگیری ، رمالی و دعانویسی تحت شرایط خاصی در دسته جرایم کلاهبرداری واقع می‌گردد. در این صورت فالگیر کلاهبردار شناخته می‌شود و مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. البته برای آن که فالگیر کلاهبردار شناخته شود باید سه شرط ذیل وجود داشته باشد:

1. وسایلی که از آنها برای اغفال کردن قربانی استفاده می‌شود، متقلبانه باشد.
2. چنانچه فرد قربانی نسبت به وسایل تقلبی که مجرم از آنها استفاده می‌کند آگاهی نداشته باشد و موجب فریب خوردن و اغفال وی گردد.
3. درصورت پرداخت وجه نقدی و یا مال.

مجازات جادوگری

براساس قانون ماده ۱ تشدید مجازات ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری:

« جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی و مجازات آن بدین گونه است که چنانچه شخصی از طریق مکرو حیله و تقلب دیگران را به داشتن اختیارات واهی فریب دهد آنها را به کارهای غیر واقعی امیدوار نماید و حتی دیگران را نسبت به حادثه‌های غیرواقعی بترساند و به شیوه وسایل تقلبی پول و اموالی را از آن‌ها بگیرد، کلاهبردار محسوب می‌شود.»

قانون ماده ۱ تشدید مجازات

کلاهبرداری از زمره جرایمی می‌باشد که دادستان هم می‌تواند آن را پیگیری نماید، بدین ترتیب کلاهبرداری که نشأت گرفته از جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی است دارای دو نوع شاکی عمومی‌ و خصوصی است.

کسانی که قربانی کلاهبرداری واقع شده‌اند، می‌توانند به جهت طرح شکایت به‌عنوان شاکی خصوصی به مراجع قضایی رجوع نمایند.
بر اساس ماده ۲ قانون تشدید مجازات ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری:

« اگر مالی از طریق غیر قانونی کسب شود، آن مال نامشروع محسوب می‌شود و کسب آن جرم است و برای فرد مجرم مجازات تعیین خواهد شد.»

ماده ۲ قانون تشدید مجازات

بدین سبب معمولاً قاضی، اشخاصی که به اتهام جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی و فالگیران کلاهبردار را از طریق قوانین ذی‌ربط کلاهبرداری همچنین دست یافتن به مال از طیق غیرقانونی مجازات می‌کنند و چنانچه این اشخاص به جرایم دیگری نیز مرتکب شده باشند به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌گردند.

خواندن این مقاله  حوادث ناشی از کار: مسئولیت کیفری کارفرما در حوادث آسیب شغلی چیست؟

عنوان مجرمانه فعل فالگیری و دعانویسی و رمالی

بهترین وکیل کلاهبرداری در اصفهان اظهار می کند: در صورتی که قضات بر روی فعل فالگیری عنوان مجرمانه کلاهبرداری بگذارند، مجازات رمال یا فالگیر حبس تعزیری از 1 تا 7 سال خواهد بود و علاوه بر آن محکوم به پرداخت جزای نقدی نیز می شود. وی می افزاید:
علاوه بر کلاهبرداری، عنوان‌های دیگری بر فعل فالگیری‌، رمالی و دعانویسی در ماده 712 قانون مجازات اسلامی در قسمت تعزیرات بیان گردیده است که به موجب آن:

« هر کس تکدی‌گری یا کلاشی را حرفه خود درنظر بگیرد و بوسیله آن تامین معاش نماید به حبس از یک تا سه ماه محکوم می‌گردد و علاوه بر اینکه دارای توانایی مالی می‌باشد، به این امر مرتکب شود به‌غیر از مجازات ذکر شده، تمامی اموالی که بواسطه کلاشی به دست آورده است مصادره خواهد شد.»

از این ماده در می یابیم که برخی از قضات، رمالی را به نوعی کلاشی به‌شمار می‌آورند و افراد مرتکب به این جرم را تحت تعقیب قرار می‌د‌هند.

فالگیری و رمالی و دعانویسی چه مجازاتی دارد؟

‌برای افراد فالگیر مجازاتی که در نظر گرفته شده است، متفاوت خواهد بود. چنانچه آنها از راه نامشروع مالی به‌دست آورند، مال کسب شده غیرقانونی بوده و فرد مال به دست آورنده می‌بایست جوابگو باشد.

در قانون چنانچه کسی متهم به درآوردن مال غیرقانونی شناخته شود از 3 ماه تا 2 سال به مجازات حبس محکوم می‌گردد و افزون بر آن می‌بایست دو برابر مال بدست آورده را برای مجازات نقدی پرداخت نماید همچنین ملزم می شود که مال کسب شده را به صاحب اصلی بازگرداند.

لزوم شکایت قربانی فالگیری و رمالی و دعانویسی

بهترین وکیل اصفهان بیان می کندافرد زیادی وجود دارند که به شیوه‌های مختلف، در دام رمالان افتاده‌اند، ولی این نکته را خوب است بدانید که امکان شکایت کردن از این افراد وجود دارد.

برای شکایت کردن از چنین افرادی لازم است تا فرد قربانی به دادسرای مکانی که فرد رمال کلاهبرداری کرده، مراجعه نموده و شکواییه تنظیم کنند.

خواندن این مقاله  وظایف کارگر و کارفرما چیست ؟

مجازات جرم دعانویسی

به طور حتم مشورت با وکیل کیفری و کلاهبرداری در این مورد می تواند بسیار مفید باشد. د‌ر خصوص رمالی‌، فالگیری و د‌عا نویسی تا هنگامی که شکایتی صورت نگیرد و کسی اعلام جرم نکرده‌ و ‌د‌اد‌ستان یا مقامات قضایی به پلیس اعلام نکنند، هیچگونه برخوردی با این موضوع صورت نمی‌گیرد مگر در صورتی که خود پلیس یا یکی از مقامات قضایی آن را مشاهده کنند.

به عنوان مثال در رابطه با تبلیغات‌ فالگیری و رمالی در اینستاگرام و کلیه فضاهای مجازی می‌توان گفت که همه این تبلیغات حکم سند را برای پلیس دارد و به محض مشاهده آن‌ها پلیس می‌تواند وارد عمل شود حتی اگر شاکی خصوصی در رابطه با آن وجود نداشته باشد.

رمالی، پوششی برای سایر جرایم است

برحسب معمول همراه رمالی و جادوگری جرایم دیگری نیز همراه می‌باشد که از رایجترین آنها قتل ، ضرب و جرح ، جرایم جنسی و منافیات عفت به‌شمار می‌آیند. هر کدام از این اقدامات مجازات مخصوص به خود را دارند بدون اینکه تعیین مجازات بر این موردها ارتباطی به این عنوان‌های خاص داشته باشد.

بنابر نظر عده‌ای از حقوقدانان، کسانی که پیشه رمالی و اقداماتی نظیر آن را در پیش می‌گیرند، در حقیقت دیگران را به امور پوچ و واهی امیدوار کرده‌اند و این کار آنها مصداق بارز کلاهبرداری محسوب می‌گردد.

اگر بتوان عمل رمال یا فالگیر را در زیر شاخه تکدی‌گری و کلاشی عنوان کرد؛ پیگیری چنین اعمالی بدون مانع خواهد بود. حتی گاهی مشاهده می‌شود که رمالان و جادوگران با جلب کردن اعتماد مشتریان از آن‌ها سوء‌استفاده کرده و به اقداماتی نظیر اذیت و آزار جنسی همچنین سرقت هم می‌پردازند که در جای خود قابل رسیدگی می‌باشد و مجازات‌های مخصوص خود را دربر دارد.

در بخشی از لایحه قانون مجازات اسلامی هنگامی که به مجلس تقدیم شد در آن به سحر و جادو هم اشاره شده بود:

«مسلمانی که با سحر و جادو سر وکار داشته و آن را در جامعه به عنوان حرفه یا فرقه‌ای ترویج نماید محکوم به قتل است».
حکماً رمالی با جادوگری تفاوتهایی دارد. لیکن نخستین‌بار که مقنن به این مسئله توجه نمود بعد از سال 1324 بود. مسلماً این ماده در متن نهایی قانون جدید مجازات اسلامی حذف شده است.

نظر بهترین وکیل اصفهان در رابطه با رمالی

به دنبال افزایش یافتن بعضی از امور خرافی در جامعه، عده زیادی با این سوال مواجه می شوند که آیا رمالی از لحاظ قانونی و یا شرعی ایرادی ندارد؟

خواندن این مقاله  وکیل سرقت در اصفهان: مدت زمان رسیدگی به پرونده سرقت!

وکیل کیفری اصفهان در پاسخ به این سوال بیان می دارد با این که مراجعه کردن به رمال‌ها جایز و صحیح نیست اما اگر دعانویسی بر مبنای دعاهای معصومین باشد بی اشکال به نظر می رسد.
وی اضافه می کند: نوشتن دعاهایی که از معصومین (علیهم السلام) رسیده و در کتب معتبر موجود است، بلامانع است. اما دعانویسی حرفه‌ای، که پیشه افراد سودطلب است، نادرست است.
گذشته از آن از لحاظ شرعی نیز این امر جایز نمی‌باشد، و اکثر افرادی که مدّعی شرعی بودن رمالی هستند، دروغگو یا خطاکارند زیرا فال گیری جزو خرافات به‌حساب می‌آید و دریافت وجوه برای گرفتن فال صحیح نیست.

البته برخی اعتقاد دارند که دریافت اجرت در مقابل نوشتن دعاهایی که با مدرک معتبر از ائمه معصومین علیهم‌السلام نقل شده بلامانع است، اما رجوع به فالگیر یا دعانویسانی که از طریق مختلف از منابعی که شرعاً فاقد اعتبار می‌باشند، نقل می‌کنند یا می‌نویسند جایز نبوده و دریافت وجوه و کسب مال نامشروع به حساب می آید.

چه راهکارهایی برای کاهش این جرم وجود دارد؟

برای به چالش کشیدن خرافه‌هایی از این نوع راهکارهای زیادی وجود دارد که می‌توان به جای اعمال مجازات، روی فرهنگسازی پافشاری کرد.
به بیانی دیگر در نخستین گام تقویت باورهای مذهبی مردم به عنوان یک عامل پیشگیرانه قرار دارد. عالمان و اندیشمندان می‌بایست با آگاه‌سازی و افزایش معرفت دینی مردم جامعه از افزایش و انتقال این باورهای غلط و خرافی به نسل‌های دیگر پیش‌گیری نمایند.

برای مقابله با مسائلی همچون فالگیری، رمالی، کف‌بینی و طالع‌بینی که در جامعه‌های علمی هم مورد تایید قرار نگرفته و اساس حقیقی و علمی ندارد، باید اقداماتی انجام داد که منجر به رشد فرهنگی و همچنین افزایش سطح آگاهی‌های مردم شود و پوچ و واهی بودن عمل فالگیری برای مردم به خوبی آشکار گردد.

کلام آخر

جرم فالگیری ، رمالی و دعانویسی چنانچه به‌منظور کلاهبرداری و باهدف اغفال دیگران بواسطه استفاده از وسایل تقلبی صورت گیرد ودر مقابل این امر از آنها اجرت دریافت کند در دسته جرائم کلاهبرداری واقع می‌گردد و مجازات خاص خود را دربر دارد. این مجازات‌ 3 ماه تا 2 سال حبس است و علاوه بر آن مجرم موظف به پرداخت جریمه نقدی خواهد شد.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

12 نظرات

  • علی
    17 دی, 1402 در 2:48 بعد از ظهر

    سلام خسته نباشید
    من تو اینستا یکی بود میگفت دعای یهودی میکنه ک صد درصد جواب میگیرین ۶میلیون تقریبا ازم خورده میدونم کدوم شهره پیاماش هست شماره کارتش شماره تلفنش
    از چه طریقی باید پیگیری کنم حتما باید برم تو شهر اونا؟یا تو شهر خودمونم میشه شکایتش کنم؟

  • حمیدرضا پوشه فومنی
    28 شهریور, 1402 در 1:15 قبل از ظهر

    سلام اول از همه مدرک اثبات جرم رو بگیر بعد اقدام کن

  • محمد پارسا
    23 مرداد, 1402 در 7:22 قبل از ظهر

    سلام.
    یعنی اگه ما از دیگران پول نگیریم(تکرار میکنم نگیریم) بازم جرم حساب میشه؟
    و حتی در حد کار های شخصی و بدون اینکه به دیگران چیزی بفروشیم و یا بدون اینکه بهشون کاری داشته باشیم جرمه؟

  • رضا
    17 خرداد, 1402 در 8:08 بعد از ظهر

    سلام من میخواستم ببینم که یک جادوگر در محله ما است و همیشه دعا در خانه ما میریزد وهمیشه در خانه ما دعوا وجود دارد باید چکار کنیم وچه جرمی دارد

  • رضا
    17 خرداد, 1402 در 8:01 بعد از ظهر

    سلام دراین باره کسی که دعا برای بد یومی کسی میخواند وهمان کس دعا برای جدایی خانواده میخواند چه جرمی وچگونه باید ثابت کنم

  • ..
    23 فروردین, 1402 در 10:39 بعد از ظهر

    سلام خسته نباشید
    پس اگه فقط برای خودمون جادو انجام بدیم مشکلی نداره؟
    و یه سوال دیگه درمورد جادوی سبز چطور؟

  • محمد
    7 مهر, 1401 در 0:39 قبل از ظهر

    سلام.
    چیزی که از این مقاله دریافتم اینه که اگه دعاهای معتبر که از ائمه وارد شده و در کتب معتبر وجود داره رو برای دیگران بنویسیم و ارسال کنیم و در قبالش پول دریافت کنیم جرمی اتفاق نیفتاده.
    در نتیجه تبلیغ برای این کار در فضای مجازی هم نباید جرم باشه.
    درست فهمیدم؟

  • ناشناس
    11 مرداد, 1401 در 4:27 قبل از ظهر

    سلام وقتتون بخیر
    ایا میشه از مادر زن و پدربزرگ و مادربزرگ همسر شکایت کرد بابت سرقت کلید و کپی اون و همچنین ورود دزدکی و بدون اجازه و ریختن اب نیسان و جادو روی درب و پاشیدن خاک مرده با روغن و روی فرش منزل و ریختن اتاشغال تو مواد غذایی …

    قابل ذکر هست که اونها قبلا اعلام کرده بودن که دارای موکل شیطانی هستن و هر جفت پدر بزرگ و مادر بزرگ نفرین نویسن که با یک نفرین نویس دیگه تو قسمت رضوانشهر در استان گیلان در ارتباط هستن
    ممنون میشم از شما بابت پاسخگوییتون

  • شراره
    31 تیر, 1401 در 2:35 بعد از ظهر

    اگر شخصی دائما با توسل به جادوگری و پاشیدن مواد بر روی وسایل و در خانه ی اشخاص قصد اسیب رساندن داشته باشد را میتوان مورد تعقیب کیفری قرار داد ؟

پیام بگذارید