بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > حکم قتلهای خانوادگی چیست؟ حکم کشتن پدر و مادر توسط فرزند؟!

حکم قتلهای خانوادگی چیست؟ حکم کشتن پدر و مادر توسط فرزند؟!

قتل های خانوادگی

قتل های خانوادگی: واقعه ناهنجار و تأسف برانگیزی که این روزها بسیار شاهد آن هستیم و از هر گوشه‌ای از کشور خبر آن را می‌شنویم قتل های خانوادگی است.

قتل های خانوادگی  یا به عبارتی دیگر قتل‌های ناموسی به قتل‌ هایی گفته می‌شود که توسط یکی از خویشاوندان سببی و نسبی صورت می‌گیرد و غالبا نیز درخصوص موضوع‌های ناموسی است. به عبارت دیگر قتل خانوادگی به این معناست که یکی از اعضای خانواده اقدام به کشتن فرد دیگری از خانواده می‌کند.

به گفته حامد امیری اصطلاح قتل خانوادگی که یک اصطلاح عمومی است، مصادیق و حالات مختلفی را شامل می‌شود که البته رایج‌ترین آن کشتن فرزند توسط پدر و مادر ، کشتن فرزند توسط مادر ، کشتن زن توسط شوهرش و برعکس و کشتن خواهر به توسط برادر یا برعکس است.

قتل های خانوادگی

حامد امیری در خصوص قتل‌های خانوادگی و مجازات آن بیان می‌کند اولین وظیفه‌ای که هر دولت دارد این است که چالش‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را حل کند تا به این طریق خشونت‌های درون خانوادگی کاهش پیدا کند.

زیرا زمانی که جامعه‌ای از لحاط اقتصادی مشکل داشته باشد فقر زیادی می‌شود و در نتیجه خانواده‌ها برای رفع نیازها به سمتی می‌روند که که خلاف اصول است و همین امر باعث افزایش یافتن قتل‌های خانوادگی می‌شود.

به عبارت دیگر خوب است پیش از آن که قانون گذاری کنیم و ضمانت اجرای کیفری و غیرکیفری تعیین کنیم سعی کنیم ریشه مشکل را پیدا کنیم.

در ادامه این مطلب تصمیم داریم انواع قتل‌های خانوادگی و مجازات آن را بیان کنیم. پس با ما همراه باشید و خوشحال می‌شویم که نظرات و سوالات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

قتل یا کشتن فرزند توسط پدر

قتل های خانوادگی: به گفته بهترین وکیل اصفهان عوامل مختلفی ممکن است روی بدهد تا منجر به کشته شدن فرزند به دست پدر خود شود. ممکن است پدری شرایط بحرانی از لحاظ روحی و روانی داشته باشد و یا آن که تحت فشار زیادی از لحاظ تأمین معیشت خانواده و عدم توانایی برای فراهم کردن حداقل ضروریات زندگی قرار داشته باشد و همین عوامل باعث شود تا افکار و توهماتی شیطانی به ذهن او خطور کرده و برای آن که به موجب منطق غلط خود، آینده‌ی  فرزندش را نامعلوم می‌بیند، دست به کشتن دست به کشتن او می‌زند.

خواندن این مقاله  نکات مهم در قولنامه

گاهی نیز علل‌ها فوق علت فرزند کشی نیست و عوامل دیگری وجود دارد که یک پدر دست به کشتن فرزند خود می‌زند. به عنوان مثال ممکن است پدری جرمی انجام دهد و سپس متوجه شود که فرزندش شاهد ارتکاب جرم توسط وی بوده است، به همین منظور برای آن که قضیه  جرم وقوع یافته مسکوت بماند دست به کشتن فرزند خود می‌زند.

گاهی نیز همانطور که گفتیم مسئله ناموسی می‌شود و فرزند فعلی انجام می‌دهد که از دیدگاه پدرش آبرو ریزی بوده و آبروی خانواده آن ها ریخته شده است و با همین منطق برای آن که آبروی ریخته شده خود را به نحوی جبران کند، متأسفاه دست به کشتن فرزند خود می‌زند.

حکم کشتن خواهر توسط برادر:

به عنوان مثال پدری متوجه می‌شود که فرزندش درگیر رابطه‌ای خارج از شرع شده و یا آن که درگیر مصرف دخانیات شده است و یا مثال دیگر آن که فرزندی خلاف کار شده و در باندهای خلاف فعالیت می‌کند. در چنین مواردی ممکن است پدری با منطق غلط خود دست به اشتباهی جبران نشدنی بزند و فرزند خود را بکشد.

وکیل خوب اصفهان بیان می‌کند اگر پدری فرزند خود را اعم از آن که دختر باشد یا پسر به قتل برساند، مطابق با ماده 220 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 با وی رفتار می‌شود. به موجب این ماده:

« پدر يا جد پدری که فرزند خود را بکشد قصاص نمی شود و به پرداخت ديه به ورثه مقتول و تعزير محکوم خواهد شد.» لازم به ذکر است که چون به مجب قانون مدنی قتل از موجبات محرومیت از ارث است، پدری که فرزندش را کشته از او ارث نمی‌برد و در نتیجه دیه فرزند کشته شده به او نمی‌رسد.

در خصوص تعزیز پدر قاتل باید بگوییم که چون چنین پدری نظم عمومی جامعه را بهم زده و بیم آن می‌رود که بر دیگر افراد جامعه نیز تجری پیدا کند، براساس ماده 612 قانون مجازات اسلامی، از 3 سال تا 10 سال به حبس محکوم می‌شود.

حکم کشتن فرزند توسط مادر

قتل های خانوادگی: در خصوص کشتن فرزند توسط مادر باید بگوییم که همان عواملی که برای پدر وجود دارد و می‌تواند منجر به کشتن فرزند شود برای مادر نیز وجود دارد.

اما می‌توان گفت که بیشترین دلیلی که برای کشتن فرزندان به دست مادر وجود دارد ترس از آینده‌ای نامعلوم و نامشاعد است. و یا آن که مادری برای آن که فرزندش در شرایط بد خانوادگی و در محیطی که اختلافات شدید و یا اعتیاد وجود دارد بزرگ نشود، دست به قتل او می‌زند.

خواندن این مقاله  سوالات قاضی در دادگاه نفقه فرزند و جلسه تمکین! حامد امیری

البته لازم به ذکر است که آمار کشته شدن فرزند توسط مادر نسبت به پدر بسیار کمتر است و از لحاط میزان مجازات نیز با پدر فرق دارد. زیرا اگر قتل مادر از نوع عمدی باشد به قصاص محکوم خواهد شد.

قتل والدين توسط فرزند

وکیل خوب اصفهان بیان می‌کند که کشته شدن پدر و مادر به دست فرزند از قتل‌هایی است که چنانچه عمدی باشد، فرزند به قصاص محکوم می‌گردد.

در قتل فرزند عوامل مختلفی همچون اختلافات شدید خانوادگی، طرفداری کردن بیش از حد والدین از فرزند دیگر، اختلافات مالی شدید، درگیری مواد مخدر و طرد شدن از سوی خانواده و یا ازدواج دوباره پدر یا مادر و یا برقراری رابطه نامشروع از سوی یکی آز آنها می‌تواند منجر به برافروختن آتش انتقام در فرزند شده و دست به چنین جرمی بزند.

گاهی نیز فرزندی به علت آن که پدر یا مادرش به یکی از بیماری‌های صعب العلاج مبتلا بوده و سختی مراقبت کردن از چدر یا مادر بر عهده او قرار دارد، برای راحت شدن از این مسئولیت دست به کشتن آنها می‌زند.

البته در برخی از مواقع نیز ممکن است فرزند بنا به درخواست خود پدر و مادر برای آن که از شر آن بیماری رها شوند دست به چنین کاری بزند که البته به آن اتانازی گفته می‌شود.

قتل فرزند

قتل همسر

قتل های خانوادگی: کشتن شوهر توسط زن و کشتن زن توسط شوهر از دیگر مصادیق قتل‌های خانودگی است که آمار کمی هم ندارد و به عبارت دیگر از رایج‌ترین مصادیق قتل‌های خانوادگی به حساب می آید.

در کشتن همسر نیز عواملی همچون اختلافات شدید، فقر و شرایط بد اقتصادی، خشونت‌های خانگی، برقراری رابطه جنسی خارج از ازدواج از سوی هر یک از زن و شوهر، لجبازی‌های بچگانه، غرور کاذب و عدم پذیرفتن حرف منطقی و در بحث‌ها و بسیاری از عوامل دیگر در این نوع از قتل خانوادگی تأثیر گذار است.

البته از میان عوامل ذکر شده و سایر عوامل فرعی که بیان نشده، خیانت کردن و برقراری رابطه جنسی خارج از ازدواج و همچنین درگیر شدن شدید در اعتیاد دو عامل اصلی در این قتل خانودگی است.

گاهی زن با وجود آن که می‌داند همسرش درآمد کمی دارد ولی بازهم برای چشم و هم چشمی خرج‌هایی می‌کند که آستانه تحمل شوهر را پایین می آورد و روز به روز آنها را گرفتارتر و بدهکارتر می‌کند. کاسته شدن از آستانه تحمل نیز منجر به جنون آنی و در نتیجه وقوع چنین قتل‌هایی می‌شود.

خواندن این مقاله  وکیل تجاوز در اصفهان: بهترین وکیل تجاوز به عنف اصفهان

درباره مجازات کشته شدن زن به دست شوهر و یا برعکس وکیل کیفری در اصفهان می‌گوید که چنانچه این قتل عمدی باشد مجازات آن قصاص خواهد بود.

حکم کشتن مادر توسط فرزند:

البته چنانچه مردی همسر خود را به عمد کشته باشد و اکنون ولی دم تقاضای اجرای مجازات قصاص را دشاته باشند، لازم است تا نصف دیه را به قاتل بپردازند و سپس تقاضای اجرای قصاص کنند. نکته لازم به ذکر دیگری که وجود دارد این است که چنانچه مردی همسر خود را در حین زنا ببیند، اگر دست به قتل وی بزند مجازات قصاص و دیه از او ساقط خواهد شد.

ولی باید توجه کرد که این امر نیاز به اثبات شرایطی دارد. چنانچه شرایط لازمه اثبات نشود، قتل شبه عمد محسوب شده و مرد به پرداخت دیه محکوم می‌گردد.

حامد امیری بهترین وکیل پایه یک اصفهان در خصوص کشته شدن مرد به دست زن می‌گوید غالبا ازن این کار را از طریق شخص دیگری انجام می‌دهد. یعنی یا کسی را اجیر می‌کند و یا فردی را تحریک می‌کند تا این کار را انجام دهد.

در اکثر مواقع به دلیل آن که زن معشوقه‌ای برای خود پیدا می‌کند و از همسر خود بیزار می‌شود به مردی که با او در رابطه است می‌گوید تا همسرش را بعه قتل برساند و به این طریق بتوانند آزادانه با یکدیگر در رابطه باشند.

وی اضافه می‌کند در این نوع قتل خانوادگی نقش بیشتر نقش معاون در جرم را دارد. در این قتل، قاتل به مجازات قصاص و معاون در جرم نیز به 3 تا 15 سال حبس محکوم می‌شود.

قتل توسط برادر يا خواهر

در توضیح این مصداق از قتل خانوادگی وکیل باتجربه اصفهان بیان می‌دارد مسائلی همچون حسادت، اختلافات مالی، اعتیاد ،رابطه  نامشروع، انتقا به دلیل اختلافات خانوادگی و… می‌تواند منجر به بروز چنین جرمی شده و یک خواهر یا بردارد دست به شکتن خواهر و برادر خود بزند. این قتل چنانچه از نوع عمدی باشد مجازات قصاص را برای قاتل در پی دارد.

نتیجه گیری

مستفاد از مطالب بیان شده این است که قتل‌های خانوادگی عموما ریشه در مسائلی دارد که در جامعه وجود داشته و باعث بروز چنین جرم‌هایی می‌شود. اصلی‌ترین وظیفه دولت این است که مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در جامعه کاهش دهد تا وقوع چنین جرم‌هایی نییز کاهش پیدا کند. می‌توان گفت که دلیل مشترکی که در همه مصادیق قتل خانوادگی وجود داشت مشکلات مالی و اقتصادی و رابطه نامشروع است.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

1 نظر

  • محمد
    8 تیر, 1402 در 0:28 قبل از ظهر

    مقصر تمام این مشکلات ارگانهای دولتی هستند دلایل محکمی در این رابطه رادارم

پیام بگذارید