جرم کودک آزاری: جرم زدن کودک توسط همسایه! جرم کتک زدن فرزند

اگر بخواهیم مفهومی کودک آزاری را به طور خلاصه بیان کنیم می توان این گونه گفت که هر رفتاری که توسط فرد دیگری ، به ویژه بزرگسالان، سلامت جسمی یا روانی کودک را به مخاطره اندازد و به آن آسیب زند، کودک آزاری می گوییم.

این آزارها باعث آسیب های جدی ای به کودک می شود و حتی ممکن است باعث مرگ کودک شود. آزار های کودکان می تواند جسمی (مانند هل دادن، لگد زدن، پرت کردن، شلاق زدن، حمله فیزیکی و …. ) ، لفظی ، جنسی (لمس، بوسیدن ، مجبور کردن کودک به مشاهده رابطه دو فرد بزرگسال، تصویر برداری از بدن کودک و در کل هر گونه درگیر کردن کودک در فعالیت هایی که باعث ارضای فرد بزرگسال شود ) و یا عاطفی ( توجه نکردن به نیازهای عاطفی کودک، خوردن الکل در حضور کودک، استعمال مواد مخدر در حضور کودک، اعمال خشونت خانوادگی در حضور کودک و… ) باشد

انواع کودک ازاری

از مواردی که شامل کودک آزاری می شود می توان به مواردی اشاره کرد همچون :

گذاشتن کودک در مکان های ترسناک ، تنها گذاشتن کودک در منزل، اجازه ندادن کودک به بازی و تفریح کردن، طرد کودک و اخراج وی از خانه ، درگیری ها و بحث های خانوادگی در حضور کودک، عدم ارتباط چشمی و گوش ندادن به کودک، تمسخر کودک و ایجاد حس حقارت در وی، کنترل احساسات کودک و اجازه گریه نداشتن،

آزار کودک با جنسیت غیر دلخواه، ملامت و سرزنش کودک در حضور دیگران، تنبیه فیزیکی و کتک زدن کودک، عدم محبت به کودک، عدم توجه به تغذیه، پوشاک و بهداشت کودک ، بهره کشی و توقعات نابه جا از کودک، استفاده از کودک برای تحریک بزرگسالان، استفاده نادرست از داروهای خواب.

خواندن این مقاله  آیا کشف حجاب در خودرو جرم است؟ قوانین کشف حجاب در خودرو

پیامدهای کودک آزاری

کودک آزاری معمولا اثرات زیان باری بر ابعاد مختلف شخصیت دارد . اثراتی که می توانند جسمی، عاطفی، رفتاری و یا اجتماعی باشد.

اثرات کودک آزاری بر بعد رفتاری شخصیت: کودکانی که با خشونت روبه رو می شوند در معرض خطر رفتارهای اجتماعی، هیجانی، شناختی و جسمی قرار می گیرند.

پرخاشگری، فقدان مهارت های اجتماعی، بزهکاری، اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر، فرار از خانه و مسایل جنسی از پیامدهایی است که ممکن است کودک آسیب دیده با آنها دست به گریبان شود.

اثرات آزار بر بعد شناختی شخصیت: در تحقیقات انجام شده در کودکانی که آزار جسمی دیده اند، تغییرات هورمونی و کاهش شدید فعالیت های هوشی دیده شده است.آسیب های مغزی و عملکرد تحصیلی ضعیف از اثرات آزار بر کودک است.

اثرات آزار بر بعد عاطفی شخصیت: روانشناسان معتقد اند که کودکان حتی اگر شخصا مورد آزار قرار نگیرند، فقط با مشاهده آزار رنج می برند. احساس وابستگی، ناخشنودی، کنترل ناکافی، منفی بافی، احساسات مفی زیاد و نداشتن حس شوخ طبعی از مشکلات عاطفی این افراد است.

کودک آزاری

قوانین حقوقی کودک آزاری

قانون با بیان 9 ماده که در تاریخ یازدهم دی ماه 1381 به تایید شورای نگهبان رسید، حمایت خود را از کودکان و نوجوانان اعلام کرده است که آنها به این گونه اند:

ماده اول این قانون بهره مندی تمامی افرادی که سن آنها به هجده سال تمام نرسیده باشند، از حمایت های قانونی ذکر شده در این قانون را بیان می کند.

در ماده دوم ممنوعیت هر گونه آزار و اذیت کودکان که سبب آسیب جسمانی یا روانی و یا اخلاقی شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره بیندازد ،اعلام شده است.

خواندن این مقاله  اجراییه ثبتی چیست؟ پرونده اجرایی ثبت اسناد چیست؟ حامد امیری

ماده سوم قانون مربوط به کودک آزاری اعلام می کند هر گونه خرید ، فروش و به کارگیری کودکان جهت انجام عمل خلاف نظیر قاچاق و… ممنوع است و فردی این کار را انجام دهد بر حسب مورد مضاف بر جبران خسارت وارده به شش ماه تا دوازده ماه زندان و یا به پرداخت جزای نقدی از مبلغ ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

ماده چهارم به این گونه است که هر گونه آزار و اذیت و صدمه جسمی و روحی کودکان و در نظر نگرفتن عمدی سلامت و بهداشت جسمی و روانی آنان و ممانعت از تحصیلشان ممنوع بوده و اگر فردی اقدام به این اعمال نمود مجرم است و به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا به پرداخت تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.

جرم کتک زدن بچه مردم:

طبق بیان ماده ششم این قانون، کودک آزاری از جرائم عمومی بوده و احتیاج به شکایت شاکی خصوصی ندارد.

ماده هفتم این قانون بیان می کند که اقدامات تربیتی در چارچوب ماده 59 قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی از شمول این قانون مستثنی اند.

ماده هشتم می گوید که اگر جرائم موضوع این قانون مشمول عناوین دیگر قانونی شود یا در قوانین دیگر حد یا مجازات سنگین تری برای آنها مقرر شده باشد، حسب مورد حد شرعی یا مجازات اشد اعمال خواهد شد.

در ماده نهم نیز ملغی الاثر بودن کلیه مقررات مغایر با این قانون از تاریخ تصویب آن آمده است. حقوقدانان جدی ترین انتقادی که به این قانون وارد دانسته اند این بوده که جرایم و مجازات‌هایی که در این قانون آمده است با هم تناسب ندارند، این طور که مجازات‌های کمی تعیین شده‌اند که ممکن است بیشتر آنها نیز مورد تخفیف قرار بگیرند، در این صورت مجرم مجازات متناسبی ندارد و امکان دارد سبب شود باز هم به این کار روی آورد.

خواندن این مقاله  بررسی موارد قرار توقیف دادرسی یا رسیدگی

ایراد و اشکال دیگر این است که این قانون برای مسئولان پیش‌بینی کرده که باید گزارش دهی در خصوص کودک آزاری وجود داشته باشد اما ساز و کار مشخصی برای آن مشخص نشده که چگونه کودکان قربانی را شناسایی کنند.

مجازات کتک زدن همسایه:

از طرفی هم بر اساس این قانون، اقداماتی که والدین برای تنبیه و تادیب کودکان دارند، جرم  به حساب نمی آید یعنی اگر والدینی نسبت به کودکشان ضرب و جرح انجام دهند و این نکته را ذکر کنند که برای تربیت او بوده است و طبق قانون مجازات در حد متعارف و شرعی باشد، جرم دانسته نمی‌شود اما مساله اینجاست که این حد متعارف و شرعی تعریف نشده و ممکن است از فرهنگی به فرهنگ دیگر، طبقه اجتماعی به طبقه اجتماعی دیگر و قومیتی به قومیت دیگر متفاوت باشد.

همچنین راه های اثبات جرم کودک آزاری،به خصوص کودک آزاری جنسی کار بسیار سختی است و قانون فعلی حرف کودک را معتبر نمی داند و نظرات کارشناسان و پزشکی قانونی تنها یک اماره قضایی است و نه بیشتر . بنابراین برای درک مسایل مربوط به کودک آزاری و امور حقوقی مرتبط با آن مشاوره با وکیل مجرب در موسسه حقوقی و وکالت حامد امیری پیشنهاد می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *