بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > اظهارنامه چیست؟ نقش و فواید اظهارنامه!

اظهارنامه چیست؟ نقش و فواید اظهارنامه!

اظهارنامه چیست؟ نقش اظهارنامه: از ویژگی‌های تأثیرگذار تا تحولات عمیق

اظهارنامه چیست: اظهارنامه یک سند عادی است که در آن اظهار کننده به طور رسمی و از طریق دادگستری قبل از اقامه دعوی ، حق خود را از طرف مقابل می خواهد و از فواید اظهارنامه این است که طی ارسال اظهارنامه به طرف مقابل فرصت می دهد تا حق او را بدهد .

اگر طی فرصت قانونی شخص مخاطب “اظهارنامه” اقدامی جهت اظهارنامه ارسالی انجام ندهد می توان علیه او اقامه دعوا نمود . مانند اظهارنامه به کسانی که محلی را در اختیار و از استرداد آن خودداری می نمایند. در این صورت اگر مخاطب اقدامی جهت استرداد محل ننماید متصرف عدوانی محسوب و می توان علیه او شکایت نمود .

اظهارنامه دارای اشکال قانونی متعددی است . مانند اظهارنامه مالیاتی ، مودیان مالیاتی ، موضوع قانون مالیات های مستقیم ، اظهارنامه مالیات برارث ، اظهارنامه حقوقی که ماده 156 قانون آئین دادرسی مدنی در مورد آن توضیح و…

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

ارکان اظهارنامه چیست

  1. مشخصات و اقامتگاه اظهار کننده : همان متقاضی ارسال اظهار کننده است.
  2. مشخصات و اقامتگاه اظهار شونده : مخاطب یا طرف ارسال کننده ، دریافت کننده یا ابلاغ شونده اظهارنامه و نشانی او می باشد .
  3. شرح اظهارنامه: در شرح اظهارنامه باید گفته شود خواسته چیست ؟ و طرف اظهار شونده باید چه اقدامی انجام دهد و در صورت عدم اقدامات انجام شده منتظر پذیرش چه اقداماتی باشد.

تنظیم اظهارنامه حقوقی

برای تنظیم اظهارنامه باید اصولی مد نظر قرار گرفته شود که عبارت است از :

1. برای تنظیم اظهارنامه نباید از هیچ گونه کلمات ابهام آمیز استفاده شود و باید از الفاظ و عبارات کوتاه و مختصر استفاده شود و باید آگاهی کامل از مفاهیم داشت زیرا ممکن است به ضرر اظهار کننده منتهی شود.

2.برای تنظیم اظهارنامه نباید از مطالبی استفاده شود که خارج از نزاکت باشد . زیرا استفاده از الفاظ رکیک می تواند افترا یا نشر اکاذیب محسوب شود . عدم رعایت این موضوعات ممکن است باعث عدم پذیرش یا عدم ارسال اظهارنامه مذکور از سوی مرجع ارسال کننده نیز گردد.

3. در صورتی که همراه با اظهارنامه چیزی ارسال شود حتما در متن تنظیم شده باید به آن و مشخصات ظاهری آن و… اشاره شود .

4. برای تنظیم متن اظهارنامه باید با افراد آگاه مشورت شود زیرا هر گونه اشتباه ممکن است به ضرر شما تمام گردد . بهترین راه مشورت با یک وکیل خبره در این زمینه می باشد . حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری خدمات نگارش حقوقی آنلاین از جمله تنظیم اظهارنامه بصورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن را برای شما عزیزان فراهم آورده است. جهت درخواست تنظیم اظهارنامه می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید.

اظهارنامه

ارسال اظهارنامه

اظهارنامه چیست: برای ارسال اظهارنامه بعد از تهیه ی متن تنظیمی اظهارنامه با داشتن کد ملی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید . پس از ارسال اظهارنامه ، پیامی برای شما ارسال خواهد شد که حاوی تأیید ارسال اظهارنامه ارسالی شما می باشد . پس از گذشت مدتی پیام دیگری مبنی بر دریافت اظهارنامه از طرف مقابل ارسال می شود .

گاهی اوقات یکسری مسائل چنان فوریت دارد که ارسال اظهارنامه جایز نمی باشد در این موارد چه باید کرد؟ در این موارد می توان مطلب را از طریق پست تصویری به طرف مقابل ارسال نمود و یک نسخه از برگه ی ارسالی نیز خودمان داشته باشیم تا به آن استناد کنیم . استفاده نمودن از پست تصویری در مواردی هم که مقامات از وظایف خود امتناع می نمایند می تواند مفید واقع شود. زیرا در این مواقع آن مقام نمی تواند ادعایی داشته باشد که به ما چیزی گفته نشده یا مراجعه ای نشده است .

استناد به اظهارنامه

اظهارنامه ، از طرف اظهار کننده ، اظهار شونده ، شخص ثالث و قائم مقام قانونی آن ها ومراجع قانونی و قضایی در صورت لزوم قابل استناد می باشد . بدین دلیل به عنوان یک اخطار رسمی تنظیم آن باید توسط مشاوران حقوقی و وکلای دادگستری به عمل آید .

تفاوت دادخواست با اظهارنامه چیست؟

تنظیم دادخواست

پس ارسال اظهارنامه و تعیین وقت در صورتی که هیچ گونه پاسخی دریافت نشود نوبت به تنظیم دادخواست ( در صورتی که موضوع حقوقی باشد ) یا شکواییه ( در صورتی که موضوع کیفری باشد ) می رسد .

اظهارنامه فقط یک ابلاغ رسمی است در صورتی که دادخواست منجر به تشکیل رسیدگی برای حل مشکل در یکی از مراجع قضایی می گردد و دادخواست منتهی به حکم قاضی و مشخص شدن نتیجه و حل اختلاف بین طرفین می گردد .

ارکان دادخواست

یک دادخواست از چند رکن تشکیل که به اختصار آن را توضیح خواهیم داد .

  • رکن اول (خواهان)

خواهان یا شخص مدعی کسی است از دادگاه چیزی را برای خود و به ضرر شخص مقابل می خواهد .

  • رکن دوم (خوانده)

خوانده یا مدعی علیه به شخصی گفته می شود که دعوی علیه اوست و ادعا علیه او اقامه می شود که به او طرف دعوا نیز گفته می شود .

  • رکن سوم (خواسته یا موضع دعوا)

خواسته آن چیزی است که مدعی از دادگاه می خواهد . به عبارتی آن چیزی که در مرافعات و امور حسبی از دادگاه خواسته می شود به اصطلاح خواسته می شود .

  • رکن چهارم (ادله)

در هر دادخواست برای اینکه شخص مدعی بتواند به خواسته اش برسد باید یکسری ادله داشته باشد تا قاضی رأی را به نفع او صادر کند . مانند استماع شهادت شهود ، اسناد ، تقاضای چک کردن دوربین های محل و …

  • رکن پنجم (شرح دادخواست)

در قسمت شرح دادخواست یا شرح دعوی تمام خواسته با ذکر توضیحات لازم و جزئیات و ذکر دلایل اثباتی برای قاضی فرهیخته نوشته می شود تا قاضی به صورت عادلانه به خواسته رسیدگی و حکم عادله صادر نماید.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید