وکیل حقوقی در اصفهان: مشاوره با وکیل حامد امیری > مقالات حقوقی  > وکیل سرقفلی در اصفهان: همه چیز در مورد سرقفلی

وکیل سرقفلی در اصفهان: همه چیز در مورد سرقفلی

وکیل سرقفلی در اصفهان

بهترین وکیل سرقفلی در اصفهان کیست؟

بر اساس تعریف وکیل سرقفلی اصفهان سرقفلی در اصل مبلغی است که مستأجر جهت تملک مزایای یک محل تجاری به صاحب آن محل می پردازد اما مانند قبل مالکیت عین و ملک مکان تجاری به صاحب تعلق دارد و جهت بهره گیری مستأجر از عین و ملک مکان تجاری قرارداد اجاره با مالک مکان بسته می شود و اجاره بها را مستأجر به صاحب مالک می پردازد.

یکی از مباحثی که از سنت به ضوابط ورود پیدا کرده است ، حق سرقفلی است که آداب و آبین تجار و بازرگانان آن را ایجاد کرده است و پس از آن به قوانین و مقررات ورود پیدا کرده است. در حقوق ایران، به حقی که تاجر یا صنعتگر در نتیجه جلب مشتری، معروفیت و کار خود برای مکان فعالیت خود به وجود می آورد، سرقفلی می گویند.

سرقفلی چیست؟

در شرح سرقفلی می توانیم بگویم که وجهی است که مستاجر دوم به مستاجر قبلی در زمان انتقال اجاره بدون بازگشت می دهد و مستاجر اول هم به صاحب می‌دهد. اما سوالی که اکنون ایجاد می‌شود، این است که چه چیزی سبب می شود در سنت و رسوم بازرگانان دادن سرقفلی متداول گردد؟ در اصل فلسفه روی کار آمدن سرقفلی چیست؟

در کسب و کار های نو، تخصص ، مهارت ، سرمایه‌ تاجر و سبک فعالیتی که انجام می‌دهد بیشتر از چگونگی های اخلاقی آنان مهم است . امکان دارد مشتریان کارخانه یا فروشگاهی با مالکان آن اشنا نباشند ، اما به خاطر اطمینان به برند تجاری و کار آن سازمان، تمایل داشته باشند که کالای مد نظر خود را از تولیدات آنان فراهم کنند. در اصل، مشتریان همیشگی تاجر به سرمایه و محصولات تجارتی ، بیشتر از خود او میل و توجه دارند.

این در صورتی است که افرادی که به پزشکان یا وکلاء رجوع می‌کنند، بیشتر به وجهه، لیاقت، ‌رفتارصحیح، اخلاق و دانش آنان توجه دارند. به این خاطر است که الزامی است بگوییم حقی که تاجر بر مشتریان خود دارد، باید در دسته حقوق مالی اورده شود و به این طریق تاجر این امکان را دارد که آن را تصاحب کند و به سایرین منتقل کند.

در اصل این حق گونه ای تملک غیر مادی یا حقی بر مشتریان همیشگی و سرمایه‌ تجارتخانه است. عامل اصلی این حق، نگهداری مشتریان تاجر و مزایایی است که ناشی از فعالیت و تلاش کسب شده است .

انواع سرقفلی

الف ) انتقال سرقفلی با سند عادی

ب) انتقال سرقفلی با سند رسمی

ج) سرقفلی واقعی

د) سرقفلی مجازی

قوانین مربوط به سرقفلی در حقوق ایران

وکیل سرقفلی در اصفهان می گوید : قانون ارتباط مالک و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ که آخرین خواست قانونگذار در ارتباط موجر و مستاجر است، هم اکنون در کشور ما امکان گرفتن سر قفلی را ایجاد کرده است. در ماده‌ ۶ این قانون اورده شده است: هر وقت صاحب، ملک تجاری خود را برای اجاره منتقل کند، این امکان را دارد که وجهی را با عنوان سرقفلی از مستاجر بگیرد.
همین طور مستاجر این امکان را دارد در اثنای زمان اجاره جهت واگذاری خود، وجهی را از صاحب یا مستاجر دیگر به عنوان سرقفلی بگیرد ، به غیر از مواردی که در هنگام عقد اجاره، حق واگذاری به غیر از او گرفته شده باشد.

در تبصره این ماده هم آورده شده است: در صورتی که صاحب سرقفلی دریافت نکرده باشد و مستاجر با گرفتن سرقفلی ملک را به دیگری داده باشد ، بعد از تمام شدن زمان اجاره مستاجر دیگر، حق در خواست سرقفلی از صاحب را ندارد.

تبصره ۲ این ماده هم اظهار دارد که : اگر که صاحب از راه درست شرعی ‌سرقفلی را به مستاجر واگذار کند، زمان خالی کردن ، مستاجر حق‌ درخواست سرقفلی به قیمت عادله روز را دارد.

وکیل سرقفلی در اصفهان
سرقفلی

برای بحث سرقفلی تعارضات و کشمش های زیادی می‌شود. برای نمونه سوالی که از طرف بعضی گفته می‌شود، این است که آیا می شود خالی کردن ملک اجاره شده را مشروط به ادای سرقفلی کرد یا بعد از خالی کردن می شود دعوای درخواست سرقفلی را مطرح کرد؟ در اصل مناسبت بین دادن حق‏ سرقفلی (با فرض اینکه مستاجر صاحب حق سرقفلی باشد) با خالی کردن‏ عین مستاجره (با فرض این که زمان اجاره تمام شده و صاحب براساس‏ ماده ۳ قانون جدید درخواست خالی کردن دارد) چطور است؟

این طور سوالاتی‏ برگرفته از گنگی و پیچیدگی است که به طور مستقیم از خود قانون و آیین‏نامه‏ اجرایی آن بدست می آید. وکیل سرقفلی در اصفهان می گوید به سبب ماده ۵ قانون تازه ارتباط موجر و مستاجر: «در صورتی که مستاجر در خصوص مفاد قرار داد آورده شده از سمت‏ مالک، خواهان نوعی حق باشد، همراه اجرای امر خالی کردن، شکایت‏ خود را به دادگاه صالح ارائه و بعد از محرز شدن حق خواسته شده و همین طور جبران‏ صدمات وارده حکم مقتضی صادر می‏گردد.»

اما از سمت دیگر، مفهوم مخالف ماده ۹ قانون، اظهار کننده آن است‏ که: «اگر زمان اجاره به اتمام برسد و مستاجر سرقفلی به صاحب‏ داده باشد، زمان خالی کردن عین مستأجره، حق گرفتن سرقفلی را دارد » همین طور تبصره ۲ ماده ۶ روشن کرده است که: «اگر ‏ که مالک از راه درست شرعی، سرقفلی را به مستاجر انتقال داده باشد ، زمان خالی کردن، مستاجر حق درخواست سرقفلی به قیمت عادله روز را دارد.» در صورتی که دیده می‌شود نوعی تعارض در مواد قانون وجود دارد که سبب پیچیدگی در هنگام در خواست دادن سرقفلی از سمت مالک می‌شود. در این مورد عقیده های گوناگونی مطرح شده که بعضی صاحب‌ نظران آن را جمع بندی کرده اند .

با گرد آوری این مواد گفته شده است که همه این موارد به اوضاع و فرآیند بعد از صادر شدن امر خالی کردن ارتباط دارد و به عبارت دیگر، قانونگذار با دقت به سرعت زمانی مقرر در ماده ۳، موردی را مورد بحث قرار داده که امر خالی کردن صدور یافته و مستاجر بعد از صادر شدن حکم تخلیه، در جایگاه خواهان حقی، مانند حق سرقفلی است.
به جز این موارد ، در مواردی که‏ مستاجر در زمان خود علت های سزاواری حق سرقفلی را به دادگاه عرضه‏ کند، با توجه به تبصره ‏۲ ماده ۶ و مفهوم متضاد ماده ۹ قانون، علتی وجود ندارد که دادگاه از بررسی و دقت به آن خودداری کند و ادای‏ حق سرقفلی را به بعد از خالی کردن واگذار کند.

قانون روابط مالک و مستاجر با اینکه در کلی با میل به تسریع مشاجرات تخلیه عین مستاجره تصویب‏ شده اما نباید آن را به دسته ضوابط خشک و یک طرفه که فقط خالی کردن ملک اجاره شده و بیرون کردن مستاجر را دنبال می‏کند، تعبیر کرد. این قانون با اختصاص فصل دوم به سرقفلی، مصادیق حدود، خصوصیات‏ و موجبات آن را شرح داده و معین کرده و با این حال، با دقت به مقررات‏ تبصره ۲ ماده ۶ و مفهوم ماده ۹ و همین طور گذشته تاریخی، قوانین شرعی و قانونی و عدالت معاوضی و اجتماعی، حق سرقفلی مستاجر را با فرض سزاواری به رسمیت شناخته و خالی کردن را به پرداخت حق سر قفلی به‏ نرخ عادلانه روز واگذار کرده است.

تفاوت سرقفلی با حق کسب و پیشه یا تجارت

1.وجه و اندازه سرقفلی با دقت به موقعیت محلی و کیفیت ساخت و امکانات محل مورد اجاره معین می شود . اما در حق کسب و پیشه این موارد معیار نبوده و در اصل باید زمان اجاره و نیک نامی مستاجر که در مشهوریت مکان ذکر شده اثر گذار است و سبک کسب و پیشه و تجارت ،معیار حساب کردن قرار گیرد.

2.در معین کردن وجه سرقفلی ضوابط عمومی نقش ندارد و صاحب تصمیم می گیرد چه اندازه را معین کند اما در حق کسب و پیشه و تجارت محکمه دخالت کرده و با نظر کارشناس معین می گردد.

3.سرقفلی در ارتباط به مکان است اما حق کسب و پیشه در ارتباط به شغل است .

4.سرقفلی به این خاطر که در اول کار اخذ می شود امکان دارد صاحب مکان از حق خود بگذرد و از مستاجر سرقفلی دریافت نکند اما در حق کسب و پیشه به این خاطر که اول حقی وجود ندارد و با گذشت زمان ایجاد می شود صاحب و مستاجر با سازش قادر نیستند آن را در زمان بستن اجاره نگیرند .

5.سرقفلی در قرارداد اجاره اورده می شود و برگرفته از قرار داد اجاره است اما حق کسب و پیشه را قانون معین کرده است .

6.سرقفلی به مالک ملک تجاری یا به مستاجر نخست پرداخت می شود اما حق کسب و پیشه به مستاجر پرداخت می شود .

7 .اگر مستاجری که حق سرقفلی دارد تخلف از قرداد اجاره انجام دهد ، صاحب حق باطل کردن اجاره و خالی کردن ملک را دارد اما در مورد حق کسب و پیشه اگر که مستاجر تخلف کند حق کسب و پیشه نابود می شود .

تفاوت سرقفلی با حق کسب و پیشه یا تجارت
تفاوت سرقفلی با حق کسب و پیشه یا تجارت

مزیت های حضور وکیل وکیل سرقفلی

با دقت به ابهام مراحل دادرسی در همه مشاجرات حضور وکیل تاثیری مثبت در تصمیم و فرآبند پرونده ها دارد. در ارتباط با مشاجرات سرقفلی و حق کسب و پیشه وجود وکیل با دقت به موارد زیر مورد نیاز است و پیشنهاد می گردد بی مشاوره با وکیل اقدامی انجام نشود.

– دعاوی در ارتباط به سرقفلی احتیاج به اشرافیت به قوانین گوناگون دارد.

– دعاوی در ارتباط به سرقفلی و حق کسب و پیشه با دقت به اینکه در عرف سرقفلی و حق کسب و پیشه جدا نشده و در قوانین این جداسازی وجود دارد مطلوب است کاردان این کار (وکیل) در دعاوی حاضر باشد .

– در ارتباط با دعاوی مربوط به اجاره و سرقفلی و کسب و پیشه ضوابط مختلفی مانند مدنی و قوانین ارتباط موجر و مستاجر سال 56، 62، 76و بعضی قوانین پراکنده و آیین نامه ها وجود دارد و مشخص کردن اینکه دعوا با دقت به کدام قانون مطرح شود خیلی مهم است.

– با دقت به اینکه مطرح کردن دعوا با ارائه دادخواست آغاز می شود و مطالبه در دادخواست معلوم می شود و دادگاه با دقت به خواسته بررسی را اغاز می کند و پس از گذشت زمان مواعد قانونی عوض کردن خواسته وجود ندارد پیشنهاد می شود بی حضور وکیل و مشاوره از اقدام برای پرونده های در ارتباط به سرقفلی و حق کسب و پیشه که از دعاوی خیلی با اهمیت مالی بوده و امکان دارد پول زیاد با مطرح کردن دعوای اشتباه هزینه ای بیهوده شود خودداری گردد.

وکیل سرقفلی در اصفهان

حامد امیری وکیل سرقفلی در اصفهان دانش اموخته رشته حقوق و باتجربه در امور حقوقی بهترین اطلاعات را در موارد مختلف حقوقی بالاخص سرقفلی در اختیار شما قرار می دهد. جهت دریافت نوبت مشاوره از سامانه آنلاین سایت اقدام کنید.

کاربر گرامی

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید