وکیل حقوقی در اصفهان: مشاوره با وکیل حامد امیری > مقالات حقوقی  > مستثنیات اراضی یا مستثنیات مالکانه چیست؟ زمین مستثنیات چیست؟

مستثنیات اراضی یا مستثنیات مالکانه چیست؟ زمین مستثنیات چیست؟

مستثنیات یعنی چه

مستثنیات اراضی ملی یعنی چه

مستثنیات مالکانه چیست: اگر قطعه زمینی قبل از تاریخ مصوب شده ی قانون (۱۳۴۱) و یا قبل از تاریخ صدور برگ تشخیص یک یا چند یا همه خصوصیت های زیر را دارا باشد زمین احیا شده یا مستثنیات است:

به طور قطع به عنوان زمین کشاورزی ( زراعی یا باغی ) مرسوم و معروف باشد. اگر عرفا و عملا داخل در مجموعه اراضی مزروعی منطقه یا روستا واقع باشد. اگر در قسمت آبیاری یک منبع آبی ( چاه – چشمه – قنات – رودخانه و… ) قرارداشته باشد.

هماهنگی مشاوره فوری

اگر تسطیح (دو فلسفه برای تسطیح اراضی موجود است. اول، تهیه شیبی است که با آن عملکرد یک سیستم موجود یا یک سیستم طراحی شده حداکثر می شود.

مستثنیات مالکانه چیست: دوم، دادن شیب به زمین به بهترین نحو ممکن است که حداقل عملیات جابه جایی خاک را نیاز داشته باشد. در روش دوم، طراحی سیستم آبیاری به طریقی انجام می گیرد که در آن با بهبود وضعیت توپوگرافی راندمان به حداکثر ممکن خود می رسد. چون مخارج تسطیح گران است و جابه جایی زیاد خاک بعضی از نقاط مزرعه را فاقد خاک حاصلخیز سطحی می سازد، روش معمول روش دوم می باشد.)

شده و برای عملیات زراعت و آبیاری آماده شده باشد. اگر دارای سطح نامتعارف و تند نباشد و عرفا و عملا به نام زمین دیمزار مرسوم باشد. زمین دیمزار یا آبی زار و محدوده قانونی یا ثبتی یا عرفی معین داشته باشد.

اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیر حضوری

تحجیر شده باشد ( هر عملی که به معنای شروع احیای زمین باشد تحجیر می‌گویند مثل سنگ چینی دور زمین جمع آوری سنگ‌ها و توده کردن آن‌ها نهرکندن دور زمین و امثال آن)

مستثنیات مالکانه چیست

اگر جوی‌های قدیمی و یا آثار جوی‌های قدیمی منشعب از بندهای رودخانه ای در بالادست زمین مشاهده شود.

جوی‌های قدیمی و یا آثار جوی‌های قدیمی که آب قنات ها یا چشمه های قدیمی را به زمین می رسانده یا می رساند در زمین مشاهده شود. درختان کهن سال در مسیر جوی‌های قدیمی و اطراف باشد.

اگر اراضی مورد اختلاف در ذیل بالاترین جوی آبیاری موجود یا قدیمی واقع باشد. معمولا اراضی واقع در بالادست جوی چون از ابتدا آب به آن‌ها سوار نمی شده اراضی غیر احیاشده هستند و اراضی زیر جوی چون آب به آن‌ها سوار بوده اراضی احیاشده اند.

اگر بناهای قدیمی و ابنیه سنتی وابسته به کشاورزی مثل: خانه باغ – کومه – گاش دامداری – آب انبار – و غیره امثال آن و یا آثاری از آن‌ها در محل وجود داشته باشد.

اگر زمین به صورت بندسار باشد و منطقه پوشیده از بندسارهای متعدد قدیمی ( معروف به زوله ) باشد و سابقه و آثار بهره مندی قدیمی از آب‌های جاری بهاره را برای آبیاری محصول داشته باشد.

مستثنیات مالکانه چیست: مستثنیات اراضی

مستثنیات مالکانه چیست: اگر در پوشش گیاهی زمین آثاری از گیاهان مرتعی چندساله و گونه های پایای مرتعی نباشد اگر پوشش گیاهی موجود آثار زراعت‌های قبل و زراعت‌های قدیمی تر باشد.

اگر در عکس‌های هوایی محل مورد نظر با استفاده از ابزار استرئوسکوپ آثار احیای قدیمی مشاهده شود. مشروط به اینکه کارشناس منتخب دادگاه صلاحیت فنی ویژه تفسیر عکس‌های هوایی را داشته باشد.

اگر زمین مورد نظر در نقشه های هوایی که بر اساس عکس‌های هوایی ترسیم شده اند در بخش اراضی مزروعی ( رنگ زرد ) واقع باشد .

تشخیص این امر نیز فوق العاده حساس است و کارشناسان باید سعی کنند که از نقشه های هوایی نهایتا برای اثبات سایر دلایل خود استفاده کنند.در مواردی اراضی احیاشده قدیمی دیمی در نقشه هوایی در بخش اراضی ملی( رنگ سفید) تعیین شده است .

اگر سن درختان قدیمی گواهی بر قدمت احیای باغ ( به ویژه در باغ های دیم ) و اراضی شیبدار بدهد. در مناطق دیمزار راه ها و گذرگاه‌هایی باشد که حاکی از استفاده قدیمی از آن‌ها فقط برای امر رفت و آمد به اراضی دیمزار بوده و اینک متروکه شده و آثاری از آن‌ها به جای باشد.

اگر در قسمتی از اراضی آثاری از خرمنگاه های قدیمی مشاهده شود . معمولا این خرمنگاه های قدیمی در یک قطعه زمین صاف در جاهای بلند و مرتفع ساخته می شده تا از وزش باد برای جداسازی دانه از کاه استفاده کند.

در نحوه آرایش زمین آثار شخم و شیار و قطعه بندی و کرت بندی و بیجه بندی های قدیمی که حاکی از مزروعی بودن باشد مشاهده شود . وضعیت و موقعیت مکانی زمین به نحوی باشد که عرفا به نام چراگاه و مرتع معروف نباشد.

زمین مستثنیات چیست

اگر شیب زمینی مناسب و جنس خاک مستعد زراعت باشد اگر چه که ممکن است سال‌ها دور از کشت بوده و آثار زراعت محو شده باشد اما وضعیت زمین گویای این واقعیت باشد که چنین زمینی در گذشته نمی تواند بیکار مانده باشد و مردمان سخت کوش گذشته از اینگونه اراضی مستعد حداکثر استفاده را می نموده اند.

موسسه وکالت حامد امیری ، وکیل شهرستان اصفهان یکی از بهترین گزینه ها برای مستثنیات مالکانه و زمین در اصفهان با ارزیابی اولیه حقوقی ، مشکل مراجعین را بررسی کامل نموده و در صورتی که امکان انجام وکالت وجود نداشته باشد از گرفتن پرونده صرف نظر نموده و از اتلاف هزینه و وقت مراجعین جلوگیری می نماید که این نشان دهنده وجدان کاری و رعایت حال مراجعین محترم می باشد .

موسسه وکالتی حامد امیری با مدیریت وکیل دادگستری اصفهان به شما کمک می نماید که مناسبات اجتماعی تان به درستی تنظیم و در امور حقوقی ، تجاری ، ارثی ، اداری بهترین مشاوره ها را اخذ نمایید همچنین با ارائه راه کارهای مناسب از وقوع خطر بر علیه شما پیش گیری شود شایان ذکر است چنانچه پس از ایجاد خطر و ضرر به ما مراجعه نمودید تلاش می نماییم برای خروج شما از وضعیت پیش آمد مناسب ترین راه را انتخاب نماییم .

وکلا در حوزه های مختلفی در اصفهان فعالیت دارند برای مثال وکیل طلاق در اصفهان ، وکیل سرقت ، وکیل خانواده در اصفهان ، وکیل ترک انفاق در اصفهان ، وکیل کیفری در اصفهان ، امور گمرکی ، وکیل افترا و … اما سوابق کاری حامد امیری در تمامی حوزه های مختلف حقوقی و بالتبع وکالت پرونده های متعدد و دهها پرونده موفق و ارائه مشاوره های مستمر و پیگیری مرتب و تعهد کاری ، خدمات متمایز حقوقی را برای موکلین و مراجعین محترم فراهم نموده است.

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

7 نظرات

  • الهه پورمند
    11 اردیبهشت, 1402 در 2:09 بعد از ظهر

    سلام سه قطعه زمینواقع در نصرت اباد کوروش قدیم در سال ۱۳۳۵ از طرف اقای مشهدی بصورت قطعهبندی و تفکیکی خریداری شده و در سال ۲۵۳۵ به اقای محمد کریم فروخته شده که تمام مدارک در اداره ثبت نظر اباد نیز موجود میباشد در حال حاضر تمام نقشه های utmبا مختصات و سی دی و نقشه هوایی و جانمایی انجام شده با مهر دادگستری و زمین توسط شخص دیگری شخم زده شده به اداره منابع طبیعی رفتم میگن به کسی واگذار شده روی ان علوفه میکارد میتوان زمین را پس گرفت

  • حسین
    30 مهر, 1401 در 9:08 قبل از ظهر

    یک قطعه زمینی به مساحت ۳حکتار از زمان قدیم پدر اجدادی کشت دیم بر روی زمین انجام می‌دادند، حالا افرادی اطراف همان زمین مورد بحث آزاد کردند و به کاشت درخت وکاشت برنج انجام دادن

  • اسفندیاری
    2 تیر, 1400 در 12:22 بعد از ظهر

    اگر زمینی را در رشت به صورت قولنامه ای خریداری کرده باشیم و پس از مدتی صاحب قبلی زمین نتواند سند را به صورت رسمی به نام بزند و بگوید که زمین جز اراضی ملی و طبیعی است تکلیف چه می شود؟

  • غلام رضا
    29 خرداد, 1400 در 11:41 بعد از ظهر

    با سلام وعرض ادب یک قطعه زمین باغ در روستا دارم جز مثثنیات است آیا میشود سند گرفت

  • مرجان ناظمی
    27 اردیبهشت, 1400 در 11:56 قبل از ظهر

    سلام وقت بخیر
    ببخشید بنده یک قطعه زمین رو از منابع طبیعی برای واگذاری نیمه کار کردم میخواستم بدونم میتوانید ادامه مراحل اداری رو شما پیش ببرید؟

پیام بگذارید