وکیل حقوقی در اصفهان: مشاوره با وکیل حامد امیری > مقالات حقوقی  > سریع ترین راه وصول چک! سریعترین راه وصول سفته! حامد امیری

سریع ترین راه وصول چک! سریعترین راه وصول سفته! حامد امیری

وکیل چک در اصفهان

شیوه های وصول چک: وصول چک به این معناست که کسی که چک را دارد  ، وجه موجود در چک را از شخصی که چک را صادر کرده است از طریق بانکی که وجه چک در آن واریز می شود، دریافت کند.

راه های وصول چک کدامند:

1) کیفری

2) حقوقی

3) وصول چک از طریق اجرای ثبت

4) اجرایی دادگستری

شیوه های وصول چک! سریعترین راه وصول چک و سفته! حامد امیری

قانون صدور چک

چک حقوقی

شیوه های وصول چک: چک نوشته ای است ک به سبب آن صادرکننده وجوهی را که نزد بانک دارد را به دیگری واگذار می کند. هنگام صدور چک ، دارنده چک می تواند وجه آن را از صادر کننده چک، ظهرنویس و ضامن درخواست کند.

صادر کننده کسی است که چک را صادر کرده و مدیون اول است. ظهرنویس کسی است که چک در وجه او صادر شده یا به او انتقال یافته و با ظهرنویسی آن را به دیگری منتقل کرده است و ضامن نیز فردی است که پرداخت وجه چک را از طرف صادرکننده یا ظهرنویس ضمانت کرده است. در واقع همگی این افراد به یک میزان در برار دارنده چک ، تعهد به پرداخت وجه چک دارند.

شیوه های وصول چک: یکی از روش های پرداخت وجه چک ،روش حقوقی است که بر این اساس دارنده چک با مراجعه به دادگاه حقوقی و تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ، وجه چک و خسارات آن را از افراد ذکر شده طلب می کند. چک هایی که به این طریق وصول می شود را چک حقوقی می نامند.

نحوه وصول چک در وجه شرکت

در بحث حقوقی وصول چک ، قانون گذار شش نوع چک را از پوشش حمایت کیفری خود خارج کرده است چرا که صادرکنندگان این چک ها، آنها را از ویژگی اسکناس گونه خارج کردند و با اهداف دیگری از آنها استفاده می کنند و آن شش مورد عبارتند از:

  • چک های سفید امضا : چک سفید امضا چکی است که بدون نوشتن مبلغ توسط صادرکننده چک امضا شده باشد و میزان چک و درج آن در برگه چک به عهده گیرنده آن قرار می گیرد.
  • چک های تضمینی: این چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهد صادر می شود که فاقد جنبه کیفری هستند.
  • چک های مشروط: هنگامی که وصول چک منوط به تحقق شرطی شود ، جزو این دسته قرار می گیرند.
  • چک های وعده دار: چک هایی هستند که تاریخ صدورشان با تاریخ سررسیدشان متفاوت است.
  • چک های بدون تاریخ: صادر کننده این چک ها تمامی اطلاعات مندرج در آن را کامل می کنند ولی درج تاریخ وصول چک را به دارنده آنها واگذار می کنند.

خواندگان دعوای حقوقی

شیوه های وصول چک: در مورد کسانی که می توان علیه آنها اقامه دعوی نمود می توان تقسیم بندی زیر را انجام داد:

1.صدور چک به افراد

اگر چک را یک نفر صادر کرده باشد و بدون ظهرنویسی افراد دیگری باشد ،دارنده می تواند با تقدیم دادخواست فقط صادر کننده چک را خوانده خود را قرار دهد.

ولی اگر با ظهر نویسی فرد یا افراد دیگری همراه باشد ، دارنده چک می تواند می تواند علاوه بر صادر کننده چک ، علیه تمام ظهرنویسان اقامه دعوا کند و البته مسئولیت هریک از آها تضامنی است.

2.صدور چک به اشتراک

این حالت که معمولا در صدور اسناد رسمی شرکت ها انجام می شود در صورتی رخ می دهد که صدور چک ملتزم امضای بیش از یک نفر باشد. در این حالت دارنده چک می تواند علیه تمامی افراد امضاکننده چک اقامه دعوی کند و مسئولیت آنها در قبال پرداخت وجه چک به صورت تضامنی است.

3.صدور چک به نمایندگی یا وکالت

در متن قانون آمد‌ه است که اگر چک به وکالت یا نمایندگی از طرف صاحب حساب اعم از شخص حقیقی یا حقوقی صادر شد‌ه باشد، صادر کننده چک و و صاحب حساب به صورت تضامنی مسئول پرداخت وجه چک بوده و اجراییه و حکم ضرر و زیان بر اساس تضامن علیه هر دو صادر می شود.

وکیل چک در اصفهان

پس از دانستن افرادی که می توان در زمینه وصول چک علیه آنها اقامه دعوی کرد باید بدانیم که دعوای مطالبه طلب را به کجا ببریم و مرجع رسیدگی به این موارد کدامند؟ که این مطلب را در مقالات بعدی می آوریم و یا اینکه می توانید با مشاوره حامد امیری وکیل چک در اصفهان آنها را بشناسید .

سوالی که می توان اینجا به آن پاسخ داد این است. که آیا صرف ارائه چک بدون گواهی نامه عدم پرداخت برای طرح دعوا کافی است ؟  پاسخ منفی است و گواهی نامه صادره از سوی بانک دلیلی بر عدم پرداخت به حساب می آید و ارائه آن الزامی است.

رفع سوء چک چیست؟

پس از وصول چک می توان به مورد مهم دیگر در مورد چک اشاره کرد که رفع سوء اثر از چک است. رفع سوء چک به چند طریق مکان پذیر است که به طور اجمالی به بیان آنها می پردازیم:

تامین موجودی

صاحب حساب جاری مبلغ چک را به حساب جاری خود واریز می کند. پس از دریافت مبلغ از سوی دارنده چک ، بانک اقدام به رفع سوء اثر از آن می کند.

ارائه لاشه چک به شعبه

صاحب حساب جاری پس از گرفتن. لاشه چک از دارنده آن و ارائه آن به بانک می تواند نسبت به رفع سوء اثر آن اقدام کند.

ارائه رضایت نامه محضری ذی نفع چک به شعبه

این مورد هنگامی اتفاق می افتد که صاحب حساب مبلغ چک را به دارند‌ه چک داد‌ه است. و چک به هر دلیلی به شعبه تحویل داد‌ه نمی شود. پس در این هنگام دارنده چک ، رضایت خود را نسبت به چک مورد نظر به طور رسمی به ثبت رساند. و صاحب حساب با ارائه آن رضایت نامه به بانک، درخواست رفع سوء اثر می کند.

واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود کردن آن به مدت دو سال

اگر دسترسی به دارنده چک امکان پذیر نباشد و صادر کننده چک قادر به ارائه لاشه چک یا رضایت نامه محضری به بانک نباشد. معادل وجه چک را به حساب جاری خود واریز می کند و به صورت کتبی از بانک درخواست می کند. که این مبلغ نزد بانک مسدود شود و تا تعیین تکلیف قطعی چک یا جداکثر به مدت بیست و چهار ماه قابل برداشت نباشد . البته این امر در صورتی قابل انجام است که حساب جاری مشتری نزد بانک مفتوح و از سوی مراجع قضایی مسدود نشده باشد.

امور مربوط به وصول چک و برگشت آن و قوانینی که مربوط به آنها می شوند. بسیار گسترده است که ما فقط در اینجا به بخشی از آنها اشاره کردیم . شما می توانید جهت دانستن مسایل مربوط به چک و مشاوره در این زمینه. با مشاور حقوقی در اصفهان حامد امیری در ارتباط باشید و از مشاوره ایشان بهره گیرید.

کاربر گرامی

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید